Tři vzpomínky na mládí (orig. Trois souvenirs de ma jeunesse) je romantický milostný příběh z období dospívání, který natočil známý francouzský režisér Arnaud Desplechin. Tento mistr komorních psychologických dramat s jemným ironickým podtextem...

Popis

Tři vzpomínky na mládí (orig. Trois souvenirs de ma jeunesse) je romantický milostný příběh z období dospívání, který natočil známý francouzský režisér Arnaud Desplechin. Tento mistr komorních psychologických dramat s jemným ironickým podtextem má za sebou snímky jako Učená pře aneb můj pohlavní život, Králové a královna, Vánoční příběh nebo Jimmy P., který Artcam také uvedl do českých kin. Do svého nejnovějšího filmu obsadil Desplechin oblíbeného francouzského herce Mathieua Amalrica, který ztvárňuje hlavní postavu Paula, který v retrospektivách vzpomíná na zjitřené dny svého mládí.

Film byl uveden na festivalu v Cannes 2015 v nezávislé sekci Quinzaine des realisateurs, kde získal cenu SCAD udělovanou francouzským tvůrcům.

Paul Dédalus odjíždí z Tádžikistánu. Vzpomíná… Na své dětství v Roubaix… Matčiny záchvaty šílenství… Na pouto, které ho pojilo s bratrem Ivanem, zbožným a vzteklým dítětem… Vzpomíná… Když mu bylo šestnáct… Na svého otce, neutěšitelného vdovce… Na cestu do SSSR, kde při tajném úkolu poskytl svou vlastní totožnost ruskému mladíkovi…

Vzpomíná, když mu bylo devatenáct, na svou sestru Delphine, bratrance Boba, tehdejší večery s Pénélope, Mehdim a Kovalkim, přítelem, který ho měl zradit… Na studia v Paříži, setkání s doktorem Béhanzinem, na počínající zaujetí pro antropologii… A především si Paul vzpomíná na Esther. Byla srdce jeho života. Opatrně, bylo to vášnivé srdce.