Tři muži na zabití
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, drama, kriminální
Délka:
93 min
Země:
Francie, 1980
Profesionální hráč karet Michel Gerfaut se cestou na smluvenou hru stane svědkem nehody. Pomůže zraněnému muži a odveze ho do nemocnice. Netuší, že nehoda nebyla nehodou, ale vraždou, a že vrahové Carlo a Bastien si poznamenali číslo jeho auta....

Popis

Profesionální hráč karet Michel Gerfaut se cestou na smluvenou hru stane svědkem nehody. Pomůže zraněnému muži a odveze ho do nemocnice. Netuší, že nehoda nebyla nehodou, ale vraždou, a že vrahové Carlo a Bastien si poznamenali číslo jeho auta. Když se další den Michel se svou přítelkyní Beou vypraví k moři, napadnou ho při koupání dva muži, kteří se ho pokusí utopit. Michel unikne jen s největší námahou a když pak oba muže zahlédne před kavárnou, kde se náhodou zastaví, pochopí, že útok nebyl náhodným incidentem. Když se pak v novinách dočte o vraždě tří poradců vysoce postaveného obchodníka Emmericha, mezi nimiž byl také muž, kterému pomohl předchozího večera, dojde mu, že má být odstraněn jako nepohodlný svědek. Vyhledá svého přítele Lietharda, který pracuje pro zpravodajskou službu, aby se s ním poradil. Dozví se od něj, že Emmerich obchoduje se zbraněmi, hlavně pak s řízenými střelami, že má vlivné známosti, a nebezpečí, které mu hrozí, je opravdu vážné. Vzápětí dojde na jeho slova, protože vrahové znovu udeří. Místo Michela však zastřelí Lietharda.

Když zjistí svůj omyl, pustí se do pronásledování prchajícího Michela, který se brání Liethardovou pistolí a jednoho ze zabijáků v sebeobraně zabije. Vzápětí je zatčen inspektorem Chocardem, který pracuje i pro Emmerichova tajemníka Leprinceho. Podaří se mu s pomocí přítelkyně uprchnout a zabít dalšího z najatých vrahů. Je odhodlán vyrovnat si účty s najatými vrahy i těmi, kteří je poslali. Emmerich přesvědčený, že Michel je profesionál pracující pro konkurenci, se ho rozhodne koupit. Michel však není z těch, kteří by se nechali koupit. To se mu však může stát osudným.