Třetí hvězda
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama
Délka:
92 min
Země:
Velká Británie, 2010
Čtyři nejlepší kamarádi neuváženě vyrazí na výlet do západního Walesu. Kromě toho, že umí uvařit čaj, nemají žádné znalosti z pobytu v přírodě. Cesta tak bude velikou zkouškou jejich odolnosti, přátelství a víry v to, co dává životu smysl. ...

Popis

Čtyři nejlepší kamarádi neuváženě vyrazí na výlet do západního Walesu. Kromě toho, že umí uvařit čaj, nemají žádné znalosti z pobytu v přírodě. Cesta tak bude velikou zkouškou jejich odolnosti, přátelství a víry v to, co dává životu smysl.

James chce v životě – který mu zbývá – zažít co nejvíce, a tak pozve tři nejbližší kamarády na výlet na jeho nejoblíbenější místo. Jenže tento podnik se ukáže být velmi náročným – objeví se praktické překážky, téměř neskutečná setkání a emocionálně zničující odhalení. Pro Milese výlet znamená zápas s ponurou realitou, v níž osoby, které má rád směřují k smrti. Pro Davyho je důležité být jednoduše se svými přáteli a udržovat společné úsilí. A pro Billa představuje jejich výlet útěk od minulých chyb a z komfortní pasti, v níž jeho život uvízl. Každým krokem putování se vzdalují minulosti a přibližují lepšímu novému světu plnému odvahy, důstojnosti a toho nejlepšího, co spočívá v jejich přátelství.