Sprchy tenisového klubu zahalí dusivý kouř a všichni musí rychle pryč. Až venku si biochemička dr. Jenny Ferramiová uvědomí, že její kamarádka a kolegyně z univerzitní laboratoře Liz mezi nimi není. Jenny se vrátí do sprch a najde tam znásilněnou...

Popis

Sprchy tenisového klubu zahalí dusivý kouř a všichni musí rychle pryč. Až venku si biochemička dr. Jenny Ferramiová uvědomí, že její kamarádka a kolegyně z univerzitní laboratoře Liz mezi nimi není. Jenny se vrátí do sprch a najde tam znásilněnou přítelkyni v šoku.

Případ vyšetřuje inspektorka Mich Denverová, která předpokládá, že požár v tenisovém klubu nebyl náhodný. Mich pod vedením Liz namaluje identikit pachatele. Muž na obrázku jako by z oka vypadl Stevu Logenovi, studentu práv, s nímž Jenny úzce spolupracuje v rámci výzkumu týkající se teorie, zda je možné, aby jeden člen jednovaječných dvojčat byl normální" jedinec a druhý zločinec.

Skutečně se zdá, že oním mladíkem, který znásilnil Lízu a založil požár v tenisovém klubu, je Steve, protože jeho bratr, identické dvojče Dennis Pinker, si právě odpykává trest ve vězení. Jenny je ale přesvědčena o Steveově nevině a rozhodne se ji dokázat.