Tráva
Typ:
film
Žánr:
komedie, muzikál, tv film
Délka:
109 min
Motto:
Prohulená komedie...
Země:
USA/Kanada/Německo, 2005
Reefer Madness - slavný muzikál, který byl uváděn v Los Angeles historicky nejdelší dobu. Film se odehrává v malém americkém městě roku 1936, v době, kdy se mládež začala pohupovat na vlnách marihuanového opojení. Rodiče středoškoláků jsou...

Popis

Reefer Madness - slavný muzikál, který byl uváděn v Los Angeles historicky nejdelší dobu. Film se odehrává v malém americkém městě roku 1936, v době, kdy se mládež začala pohupovat na vlnách marihuanového opojení. Rodiče středoškoláků jsou pozváni do posluchárny místní školy, aby vyslechli přednášku Lektora (Alan Cumming) o šokující drogové zkáze, která se šíří mezi studenty. Fanaticky se snaží přesvědčit rodiče o restriktivních opatřeních, která se musí podniknout dříve, než staré dobré Spojené státy podlehnou hrozbě odporné MARIHUANY! Jeden šluk trávy přece vyvolává v člověku manickou energii, sexuální nespoutanost a šílenství!

Tráva je drsná komedie o hodných dětech, které sejdou na špatnou cestu do pekelných hlubin marihuanového a sexuálního šílenství. Ve filmu se střídají černobílé záběry, ve kterých je použito odlišné světlo, se zářivými a sytými barvami. Záměrem bylo přiblížit se tak muzikálům ze 40. a 50. let. Film měl světovou premiéru loni na festivalu nezávislých filmů Sundance.