Tráva
Typ:
film
Žánr:
animovaný, krátkometrážní
Motto:
Prohulená ironická adaptace muzikálové parodie dnes již klasického osvětového filmu z roku 1936 proti užívání marihuany.
Rok:
2005
Jsme v malém americkém městě roku 1936. V době, kdy se mládež začala pohupovat na vlnách marihuanového opojení. Rodiče středoškoláků jsou pozváni do posluchárny místní školy, aby vyslechli přednášku Lektora (Alan Cumming) o šokující drogové...

Popis

Jsme v malém americkém městě roku 1936. V době, kdy se mládež začala pohupovat na vlnách marihuanového opojení. Rodiče středoškoláků jsou pozváni do posluchárny místní školy, aby vyslechli přednášku Lektora (Alan Cumming) o šokující drogové zkáze, která se šíří mezi studenty. Ten se snaží fanaticky přesvědčit rodiče o restriktivních opatřeních, která se musí podniknout dříve, než staré dobré Spojené státy podlehnou hrozbě odporné marihuany! Pro ilustraci Lektor promítá film o Jimmy Harperovi (Christian Campbell) a Mary Lane (Kristen Bell). Krásném páru dospívajících lidí, kteří usrkávají kakao, nemyslí na nic zlého a po škole spolu probírají Shakespeara.

Pak Lektor předvede temnější stránku města - marihuanové doupě, kde žijí lidé závislí na této droze. K Mae Coleman (Anna Gasteyer), paní domu, se její přítel, uhlazený Jack Stone (Steven Weber) nechová zrovna vybíravě. Mae by ho už dávno opustila. Jack ji ale zásobuje opojnou marihuanou, a proto to udělat nedokáže.

Jimmy se setkává s Jackem, který ho uvede do doupěte hříchu. Jimmy tu kromě Mae poznává další obyvatele domu: Ralpha Wileye (John Kassir), šíleného studenta, který naprosto propadl marihuaně a komunikuje v podstatě pouze nezastavitelnými záchvaty manického smíchu a Sally Baines (Amy Spanger), prostitutku závislou na marihuaně, která svým krásným tělem vydělává na drogu a snaží se tak zaopatřit své miminko.

Během pár týdnů se ze slušného chlapce Jimmyho vyklube pravý opak. Je náladový, odmlouvá rodičům a dokonce se pokouší dát francouzský polibek šokované Mary Lane! Postupně zcela ztrácí kontrolu nad svou závislostí. Zoufalá Mae, které na Jimmym záleží, se ho snaží ještě naposledy varovat. Ale už je pozdě, neposlouchá ji. Nerozhází ho ani to, že Sally prodá své nemluvně, aby měla na drogu. Společně se Sally se Jimmy vydá v ukradeném Packardu na bezstarostnou jízdu, při níž pod vlivem marihuany přejede (a zabije) bezbranného staříka. Teprve poté Jimmymu dochází, co s ním drogové opojení udělalo a rozhodne se vrátit svou lásku, kterou nyní věnoval marihuaně, zpět své milé, Mary Lane.

Tráva je drsná komedie o hodných dětech, které sejdou na špatnou cestu do pekelných hlubin marihuanového a sexuálního šílenství.