Transformers: Poslední rytíř
Typ:
film
Žánr:
thriller, dobrodružný, akční, sci-fi
Délka:
148 min
Motto:
Aby jeden svět žil, musí jiný zemřít
Země:
USA, 2017
Vůdce Autobotů Optimus Prime zmizel. Světem zmítá zuřivá válka mezi lidmi a ostatními Transformery. V pořadí pátý film Transformers, který přímo navazuje na čtvrtý díl, jenž nesl podtitul Zánik, asi nemohl mít beznadějnější výchozí situaci....

Popis

Vůdce Autobotů Optimus Prime zmizel. Světem zmítá zuřivá válka mezi lidmi a ostatními Transformery. V pořadí pátý film Transformers, který přímo navazuje na čtvrtý díl, jenž nesl podtitul Zánik, asi nemohl mít beznadějnější výchozí situaci. Režisér Michael Bay, který je duchovním otcem téhle velmi úspěšné série, tvrdí, že pátý díl je jeho posledním, a že chce proto odejít s „pořádným ohňostrojem“. V jeho pojetí zní ta slova fanouškům velmi výpravných akčních filmů jako rajská hudba.

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem“ Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima.