Pobyt na nádherném exotickém ostrově jako lék na manželskou krizi? Proč ne. Jenže když váš vztah hrozí zhroucením, může se i ráj proměnit v peklo na Zemi. V tomhle nezáviděníhodném aranžmá se naštěstí ocitají skvělí američtí komici v čele s...

Popis

Pobyt na nádherném exotickém ostrově jako lék na manželskou krizi? Proč ne. Jenže když váš vztah hrozí zhroucením, může se i ráj proměnit v peklo na Zemi. V tomhle nezáviděníhodném aranžmá se naštěstí ocitají skvělí američtí komici v čele s Vincem Vaughnem, takže lze očekávat, že si jejich utrpení budete náležitě užívat.

Čtyři vztahy v různé fázi partnerské spokojenosti. Dave (Vince Vaughn) a Ronnie (Malin Akerman) žijí v příšerném stereotypu, ale snaží si to nepřipouštět. Joeymu (Jon Favreau) a Lucy (Kristin Davis) drží manželství jen silou vůle, Shaneovi (Faizon Love) už držet přestalo, a tak si nabalil novou holku, o pěkných pár let mladší. Jediný solidní vztah mají Jason (Jason Bateman) a Cynthia (Kristen Bell), jenže, jak se ukáže, je to jen pracně udržovaná fasáda, která při setkání s výše zmíněnými přáteli najednou spadne. Aby zachránili, co se dá, kývnou Jason a Cynthia na nabídku partnerské terapie v ostrovním tichomořském ráji Eden Resort. A protože toto letovisko nabízí úžasné skupinové slevy, vezmou spřátelené dvojičky s sebou. Písečné pláže, míchané nápoje, masáže a vodní radovánky zdarma, romantické procházky při západu slunce – to by bylo, aby se všechno nespravilo. Jenže věc má malý háček – spíš velký hák. Letovisko vede neortodoxní manželský poradce Monsieur Marcel (Jean Reno), který všem osmi účastníkům nastaví poměrně přísný „výchovný“ režim stylem „Berte, nebo táhněte zpátky na pevninu.“ Manželé se drilu podvolí a dobrovolně se ocitnou v pekle, z něhož mají vyjít posílení, zamilovaní a šťastní. Jednoduchý recept na manželskou harmonii ale neexistuje a pozná to i sám Monsieur Marcel, když páry začnou jeho program sabotovat.

Vaughn a Favreau před lety prorazili v Hollywoodu společně napsanou komedií Proutníci. Teď znovu spojili své tužky, aby „normální lidi se všedními problémy přenesli do výjimečného prostředí,“ vysvětluje Vince Vaughn. „Naše páry jsou natolik reálné, že se v nich každý alespoň částečně najde, přičemž se ocitnou v situaci, která vyvolává salvy smíchu,“ dodává.