To dítě není moje
Typ:
film
Žánr:
rodinný, drama, tv film
Délka:
85 min
Motto:
Americké televizní drama o dvou ženách, které osud postavil před těžkou zkoušku, když zjistily, že v porodnici došlo k záměně jejich dětí.
Země:
USA, 1999
Sarah Barlow je vzdělaná zámožná žena, která čeká první dítě a se svým úspěšným manželem si vyrazila na venkov, aby tu našla starožitné houpací křeslo do dětského pokoje. Přestože do termínu porodu zbývají tři týdny, začnou jí během cesty...

Popis

Sarah Barlow je vzdělaná zámožná žena, která čeká první dítě a se svým úspěšným manželem si vyrazila na venkov, aby tu našla starožitné houpací křeslo do dětského pokoje. Přestože do termínu porodu zbývají tři týdny, začnou jí během cesty porodní bolesti a manžel ji odveze do nejbližší nemocnice. Linda Wells je svobodná, nevzdělaná a světa neznalá pokladní, která dorazí do téže nemocnice téměř současně se Sárou. Jejich děti, synové, se narodí v rozmezí několika málo minut a obě ženy se dostanou na stejný pokoj. A protože dva porody současně jsou pro zdejší porodnici mimořádnou událostí, dojde ke zmatkům a neúmyslné záměně dětí. O rok a půl později se Linda setká s Darrylem, který je otcem jejího dítěte, což on ovšem popírá. Rozzlobená Linda nechá udělat krevní test, který by dokázal jeho otcovství, výsledky jsou ovšem šokující pro všechny. Ani Darryl, ale ani Linda nemohou být rodiči malého Luka. Šokující odhalení může mít pouze jediné vysvětlení a Linda se okamžitě spojí se Sárou a Johnem Barlowovými. Ty sice Lindino neuvěřitelné tvrzení rozzuří, ale krevní testy prokáží jednoznačnou pravdu - ani jeden z nich nemůže být rodičem jejich malého Morgana. Obě rodiny se setkají a přes počáteční napětí se obě zcela odlišné ženy začnou sbližovat. Navzdory radám psychologů a lékařů se rozhodnou, že si děti nevymění, ale rozhodnou se zažalovat nemocnici, kde z záměně došlo. Darryl, který vycítí možnost přijít k velkým penězům, se opět snaží vetřít do Lindina života, což se mu zpočátku daří, protože Linda by byla ráda, kdyby rodina byla úplná a Luke měl starostlivého otce. Jenže pak malý Luke těžce onemocní a navíc se celého případu zmocní právníci, média a také sociálka. Linda si velmi brzy uvědomí, jak sobecké pohnutky vedou Darryla, který nejenže trvá na žalobě, ale pokusí se také vydírat Johna Barlowa. Proto se spojí se Sárou a jejím manželem spojí proti Darrylovi, aby vybojoval to nejlepší pro jejich děti.