Tiché lži
Typ:
film
Žánr:
drama, psychologický
Délka:
109 min
Země:
Kanada, 2010
Viviane je úspěšná fotografka, jenže když ji opustí její bratr, který byl zároveň její můzou, je emocionálně i profesionálně paralyzována. Naštěstí ale potká mladého mechanika, který vyzařuje tu samou energii jako její bratr. Viviane je...

Popis

Viviane je úspěšná fotografka, jenže když ji opustí její bratr, který byl zároveň její můzou, je emocionálně i profesionálně paralyzována. Naštěstí ale potká mladého mechanika, který vyzařuje tu samou energii jako její bratr.

Viviane je profesionální fotografka. Frederick, její bratr a hlavní zdroj inspirace, po nepříjemné hádce mezi nimi utekl pryč a ona se najednou cítí ztracená. Tento nevyřešený konflikt jí brání pohnout se dál. Pak se však setkává s Guillaumem, mladým mechanikem, jehož tajemnost a drzý postoj jí připomíná bratra. Vivianina inspirace se vrací a ona využívá této šance začít znovu. Viviane brzy zjišťuje, že Guillaume také skrývá nějaké tajemství z minulosti. Trápí se pocitem, že může za tragédii, která zničila jeho rodinu a sám sebe trestá sebepoškozováním. Viviane je znepokojena, ale zároveň jí to fascinuje. Pozvolna, s každým dalším fotografováním jí Guillaume otevírá své srdce. Možná společně najdou cestu jak staré rány zacelit.