Vlk z Wall Street
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama, životopisný, kriminální
Délka:
180 min
Motto:
Víc peněz není nikdy dost
Země:
USA, 2013
Neuvěřitelný, fascinující a divoký je příběh Jordana Belforta, který proslul jako vlk z Wall Street. Na plátno ho převedl režisér Martin Scorsese a v hlavní roli muže, který ve dne vydělával tisíce dolarů za minutu a stejně rychle je v noci...

Popis

Neuvěřitelný, fascinující a divoký je příběh Jordana Belforta, který proslul jako vlk z Wall Street. Na plátno ho převedl režisér Martin Scorsese a v hlavní roli muže, který ve dne vydělával tisíce dolarů za minutu a stejně rychle je v noci roztáčel, se představí Leonardo DiCaprio. Tihle filmoví velikáni už spolu natočili čtyři filmy a všechno jsou to úctyhodné bijáky – Gangy z New Yorku, Letec, Skrytá identita a Prokletý Ostrov. Stejně velkolepý a košatý je i Vlk z Wall Street, který líčí vzestup a pád gangstera moderní doby právě podle Belfortově skutečného příběhu.

Peníze, ženy, večírky, sex, drogy a zase peníze, výstřednosti, které si ani neumíme představit. Bylo to legální? Ani náhodou! Film Vlk z Wall Street přináší podívanou z doby, kdy na Wall Street vládla pravidla Divokého Západu. Jen místo pistolníků na koních se tu prohánějí jachty a nahé blondýny a místo prachu nad prérií víří vzduchem bankovky.

Někdy dokázal vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze uměl také pěkně roztáčet. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se velehory kokainu, pořádaly se závody v házení trpaslíky, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matraci ze samých bankovek. Když mu v Londýně na večírku došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem. Po každém velkém mejdanu ale přichází i odpovídající kocovina. Zvlášť, pokud kouzlení s akciemi je více než jen kreativní. FBI vás pak chce zatknout a mnoho dalších se chce pomstít.

Belfortovu zběsilou jízdu životem převedli na plátno ti nejlepší: Martin Scorsese jako režisér a Leonardo DiCaprio coby představitel titulní role. Ten druhý navázal s Jordanem Belfortem skutečné přátelství a nosil si z jejich setkání celé štosy poznámek: „Chtěl jsem do filmu dostat i intimní detaily, které v knize nebyly,“ říká DiCaprio a tvrdí, že některé scény jsou „na úrovni moderního Caliguly“. Kvůli přijatelné přístupnosti musely být nakonec některé části z filmu vystřiženy, i tak ale Vlk z Wall Street bude aspirovat na zhýralý film roku. Snímek získal nominaci na Zlatý Glóbus pro Nejlepší film a pro Nejlepšího herce v kategoriích muzikál nebo komedie.