Zvlášť strašidelní Simpsonovi je třetí díl druhé řady amerického animovaného seriálu Simpsonovi, který byl poprvé uveden 25. října 1990. Epizoda je rozdělena na tři části. První napsal jej John Swartzwelder, druhou Jay Kogen a Wallace Wolodarsky...

Popis

Zvlášť strašidelní Simpsonovi je třetí díl druhé řady amerického animovaného seriálu Simpsonovi, který byl poprvé uveden 25. října 1990. Epizoda je rozdělena na tři části. První napsal jej John Swartzwelder, druhou Jay Kogen a Wallace Wolodarsky a třetí Sam Simon a Edgar Allan Poe. První část režíroval Wes Archer, druhou Rich Moore a třetí David Silverman.

Děj
Na začátku Marge upozorňuje, že děti by se u tohoto dílu mohly bát.

Děti jsou v domku na stromě a vyprávějí si strašidelné příběhy. Homer jejich vyprávění poslouchá.

Dům zlých snů
Simpsonovi podezřele levně koupili dům a stěhují se do něj. Už od začátku se tam dějí divné věci. Létají knihy nebo z nábytku teče krev. Marge se tam nastěhovat nechce, ale Homer ji přesvědčí, aby zůstali. Když spí, dům všechny navádí, aby zabili svou rodinu. Marge uvidí všechny s nožem a zastaví to. Hlas se je pořád snaží vystrašit, aby opustili dům, ale Simpsonovi tam chtějí zůstat. Dům si to chce rozmyslet a pošle je ven. Když jsou všichni venku rozhodne se radši sám zničit, než aby v něm žili.

Hladoví budiž prokleti
Simpsonovi grilují na zahradě, když v tom je unesou Kang a Kodos v létajícím talíři. Starají se o ně znamenitě. Vaří jim velké množství jídla. Líza je nedůvěřivá a vidí v tom nějakou past. V kuchyni najde knihu, na které je napsané Jak uvařit lidi. Líza mimozemšťany obviní, že je chtějí sníst. Jak se ale ukáže na knize je ve skutečnosti napsáno Jak uvařit PRO lidi. Kang a Kodos jsou zklamáni, protože chtěli, aby se Simpsonovým u nich líbilo, a se slzami v očích je vrátí zpět na zem.

Havran
Tato část je přepis slavné básně Edgara Allana Poea, Havran. Líza jej čte z knihy.

Homer (představující básníka) sedí v křesle a spí u rozečtené knihy, když najednou někdo zaklepe na dveře. Dovnitř však nikdo nevejde. Homer se začíná bát, ale nedá mu to a jde otevřít dveře. Tam však nikdo není. Vrací se zpět do křesla, když v tom slyší ještě silnější zaklepání. Otevře okno, do světnice vletí Havran, usadí se na soše a opakuje Nikdy víc. Homer se jej snaží vyhnat, ale nedaří se mu to. Rezignuje a bezmocně se na havrana dívá.

Po tomto příběhu si děti říkají, že historky nebyly příliš strašidelné, ale Homer, který je poslouchal, se hrozně bojí, a nemůže pak ani usnout, protože se bojí Havrana.