Bart propadá
Typ:
epizoda
Žánr:
komedie, animovaný
Délka:
30 min
Země:
USA, 1990
Bart propadá je první epizoda druhé série amerického animovaného seriálu Simpsonovi, která byla poprvé vysílána 11. října 1990.[1] Je tu poprvé nová úvodní scéna. V této epizodě se poprvé vyskytl Joe Quimby. Epizodu napsal David M. Stern a...

Popis

Bart propadá je první epizoda druhé série amerického animovaného seriálu Simpsonovi, která byla poprvé vysílána 11. října 1990.[1] Je tu poprvé nová úvodní scéna. V této epizodě se poprvé vyskytl Joe Quimby. Epizodu napsal David M. Stern a režíroval ji David Silverman.


Děj
Potom co ve škole Bart popsal knihu o ostrově pokladů, každý poznal, že ji nikdy nečetl. Je jasné, že viděl jen obal knihy a ten popisuje. Učitelka Krabappelová se zeptá na jména pirátů v knize a Bart nedokáže odpovědět. Po škole ho učitelka varuje před zkouškovým obdobím. Bart se snaží učit ale pořád to odkládá. Další den se ve třídě Bart zhroutí a ošetřovatelka ho pošle domů se zánětem žil. Po dalším testu Marge a Homer sjednávají schůzku s učitelkou a školním psychologem. Ti jim řeknou, že Bart má nedostatečnou a hrozí mu propadnutí. Bart potřebuje čtyřku a požádá Martina Prince o pomoc. Martin souhlasí a na oplátku chce, aby ho Bart naučil být víc populární. Po Bartově kurzu Martina přestane bavit učení a nesplní slib. Nakonec Bart nepropadne.