Hezkej večer
Typ:
epizoda
Žánr:
komedie, animovaný
Délka:
30 min
Země:
USA, 1990
Hezkej večer je 13. epizoda 1. série amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Premiéru v Americe měla 13. května 1990. V Česku měla premiéru 8. ledna 1993. DějMarge je nespokojená se svým manželstvím a proto zavolá psychologovi do rádia. V...

Popis

Hezkej večer je 13. epizoda 1. série amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Premiéru v Americe měla 13. května 1990. V Česku měla premiéru 8. ledna 1993.

Děj
Marge je nespokojená se svým manželstvím a proto zavolá psychologovi do rádia. V době, kdy do rádia volá, Homer v práci zrovna poslouchá stejnou stanici a vyslechne si, co Marge vadí. Rozhodne se, že se změní. Koupí Marge květiny a bonboniéru a pozve ji na večeři do restaurace. Pro děti si najmou najmou paní na hlídání. Když rodiče odejdou, děti se dívají na televizi, kde ukazují portrét jejich paní, která je hlídá, a upozorňují na ni jako na zlodějku jménem Drákulka Halamová. V té chvíli do obývacího pokoje vejde zlodějka a děti se snaží skrýt. Ta je ale najde, sváže je a začne vykrádat dům. Za pomoci Maggie se dostanou z pout a uhodí paní Halamovou baseballovou pálkou. Děti chtějí zavolat rodičům, ale telefon nefunguje, a tak běží zavolat z telefonní budky. Mezitím se Marge nemůže dovolat domů, a proto se s Homerem rozhodnou jet podívat domů, co se děje. Najdou tam svázanou paní Halamovou, ale netuší, že je zlodějka. Rozváží ji, omluví se a Homer jí dá ještě peníze navíc.

Zajímavosti
Tato epizoda měla být původně nasazena jako první v sérii i seriálu, ale vzhledem k děsivé animaci, která se ukázala během prvního promítání, se rozhodlo, že bude pozměněna a vysílána až jako poslední. Úkolem dílu bylo seznámit diváky s postavami. V Česku ovšem byla při premiéře tato epizoda uveřejněna jako první. Do češtiny Drákulku Halamovou nadabovala Simona Stašová.