Kyselé hrozny sladké Francie
Typ:
epizoda
Žánr:
komedie, animovaný
Délka:
30 min
Země:
USA, 1990
Kyselé hrozny sladké Francie (anglicky The Crepes of Wrath) je 11. epizoda 1. série amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Premiéru v Americe měla 15. dubna 1990. V Česku měla premiéru 2. dubna 1993. DějBart zlobí více než kdy jindy a tak...

Popis

Kyselé hrozny sladké Francie (anglicky The Crepes of Wrath) je 11. epizoda 1. série amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Premiéru v Americe měla 15. dubna 1990. V Česku měla premiéru 2. dubna 1993.

Děj
Bart zlobí více než kdy jindy a tak ředitel Seymour Skinner navrhne Simpsonovým výměnný pobyt pro Barta ve Francii. Simpsonovi na to přistoupí a na oplátku si musí vzít k sobě albánského studenta Adila. Bart ve Francii zažívá perné časy, protože musí pracovat na vinici a jeho hostitelé se k němu nechovají dobře. Bart chce za každou cenu utéct. Mezitím ve Springfieldu si Homer velice oblíbí Adila, který má zájem o jeho práci v jaderné elektrárně. Homer mu dokonce ukazuje plány elektrárny. Později se zjistí, že Adil je špión, který získává informace o jaderných technologiích, a je vyměněn za amerického dětského špióna. Bart se vrátí z Francie jako hrdina a umí mluvit plynně francouzsky.