Homerova odysea
Typ:
epizoda
Žánr:
komedie, animovaný
Délka:
30 min
Země:
USA, 1990
Homerova odysea je 3. epizoda 1. série amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Premiéru v Americe měla 21. ledna 1990. V Česku měla premiéru 22. ledna 1993. DějBartova třída jede na výlet do Springfieldské jaderné elektrárny, kde mezitím Homer...

Popis

Homerova odysea je 3. epizoda 1. série amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Premiéru v Americe měla 21. ledna 1990. V Česku měla premiéru 22. ledna 1993.

Děj
Bartova třída jede na výlet do Springfieldské jaderné elektrárny, kde mezitím Homer zaviní havárii, za což je pro opakované porušování bezpečnostních předpisů vyhozen. Po neúspěšných pokusech o získání nové práce se Homer rozhodne pro sebevraždu, ale je zachráněn ostatními členy rodiny, kteří jsou přitom málem sraženi projíždějícím automobilem. To Homera rozčílí natolik, že umístí na místo incidentu značku Stop a následně začne osazovat i jiné, často nesmyslné značky (např. Pozor, značka). Péče o bezpečnost dopravy ho však brzy omrzí a pokusí se přimět obyvatele Springfieldu, aby bojovali za uzavření jaderné elektrárny. Rozladěný Montgomery Burns nabídne Homerovi místo bezpečnostního inspektora elektrárny a zvýšení platu. Homer souhlasí a prohlásí přede všemi, že se postará o to, aby elektrárna zůstala bezpečná. V dalších epizodách je však i nadále vidět Homerova neschopnost.