Novodobí Robinsoni
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, rodinný
Délka:
90 min
Země:
USA, 1998
Hlavními hrdiny napínavého i veselého dobrodružství je rodina Robinsonových táta Jack, máma Anna a jejich tři děti, synové Shane a Todd a dcera Elizabeth, kteří se na palubě jachty Albatros vydají na prázdninovou plavu po jihočínském moři....

Popis

Hlavními hrdiny napínavého i veselého dobrodružství je rodina Robinsonových táta Jack, máma Anna a jejich tři děti, synové Shane a Todd a dcera Elizabeth, kteří se na palubě jachty Albatros vydají na prázdninovou plavu po jihočínském moři. Vypluli ze Singapuru, mířili do Sidney, ale ani přání šťastné cesty od šarmantního Sheldona, který jim jachtu před nedávnem prodal, Robinsonovým nepomohlo dorazit bez nehody k cíli. Není divu, Sheldon je totiž ve skutečnosti novodobý pirát, který se svou posádkou jachtu přepadne. Přepadeným, kteří plavbu celé měsíce pilně trénovali se sice podaří uniknout, jejich loď se však na rozbouřeném moři rozbije o útesy poblíž opuštěného ostrova.

Podaří se jim doplavat k ostrovu, který sice připomíná tropický ráj plná slunce, palem písku a prohřátých pláží, ale to neznamená, že by nebyl také plný nebezpečí, zejména, když piráti stále křižují někde poblíž. Přesněji hned ve vedlejší zátoce. Samozřejmě se rodinu pokusí znovu napadnout, jsou však překvapeni obrovským krokodýlem, který těžce zraní Sheldona. Zatímco piráti prchají zpět na moře, Robinsonovi se pomalu zabydlují. Brzy se ukáže, že na ostrově přece jen nejsou sami, objeví se tu totiž dívka Francoise, která, jak se vzápětí ukáže, je také trosečníkem, jediným, který přežil havárii letadla, jehož trosky leží hluboko v džungli. Robinsonovi se pustí do stavby bambusového obydlí a zachrání ze své rozbité jachty vše co by mohlo být k užitku. Objeví přitom tajnou schránku plnou šperků, kterou používali piráti k pašování, a uvědomí si, že se piráti jednoho dne vrátí.