Nativity, The
Typ:
seriál
Žánr:
drama
Délka:
30 min
Země:
Kanada/Velká Británie, 2010
Děj čtyřdílného seriálu odehrávajícího se na přelomu tisíciletí sleduje tři navzájem propojené biblické příběhy. V Nazaretu se tesař Josef snaží získat mladou Marii, dceru Joachima a Anny, za manželku. Mezitím v Betlémě mladý pastýř zvaný Thomas...

Popis

Děj čtyřdílného seriálu odehrávajícího se na přelomu tisíciletí sleduje tři navzájem propojené biblické příběhy. V Nazaretu se tesař Josef snaží získat mladou Marii, dceru Joachima a Anny, za manželku. Mezitím v Betlémě mladý pastýř zvaný Thomas trpí v důsledku vysokých daní a nemoci své ženy. Někde na Dálném Východě se Tři králové vydávají prozkoumat znaky velké události, kterou předpovídají hvězdy. Životy jejich všech se protnou, když Marii navštíví anděl a prozradí jí, že právě ona má přinést na svět Božího syna.

Své tajemství zpočátku Marie Josefovi nemůže prozradit, a proto zůstává u své sestřenice Elizabeth. Jak však její těhotenství postupuje, Joachim stále více prosí Josefa, aby jeho dceru vzal z města, kde čelí obvinění a ukamenován kvůli nemanželskému dítěti.

Král Herodes se dozví o výpravě Tří králů a stane se vůči nim podezíravý. Nelíbí se mu ani řeči o Mesiáši, které se šíří mezi pastýři. Thomase zvěsti sice potěší, ale jeho současné problémy to neřeší. Vše vyvrcholí v Betlémě, kam přicházejí Marie s Josefem, Thomas i Tři králové.