Je připraveno deset epizod odehrávajících se v pařížských ulicích 17. století, které představí klasický příběh o mušketýrech sloužících králi a ochraňujících jeho zemi. Příběh začíná příjezdem mladého D'Artagnana do Paříže, kde se hodlá ucházet o...

Popis

Je připraveno deset epizod odehrávajících se v pařížských ulicích 17. století, které představí klasický příběh o mušketýrech sloužících králi a ochraňujících jeho zemi.

Příběh začíná příjezdem mladého D'Artagnana do Paříže, kde se hodlá ucházet o členství ve sboru královských mušketýrů, kterým velí pan de Tréville, což je starý přítel D'Artagnanova otce. Na cestě je mu však ukraden otcův doporučující dopis, což jeho vstup mezi mušketýry znemožní. Navíc se mu podaří proti sobě popudit tři z nejlepších mušketýrů – Athose, Porthose a Aramise. Na místě jejich souboje je však napadne jednotka kardinála Richelieua. V tu chvíli se D'Artagnan postaví neohroženě na stranu mušketýrů, čímž získá přátele na život a na smrt.

Nyní se podíváme na obsazení, které si pro nás přichystalo zajímavá jména. V roli D'Artagnana se představí Luke Pasqualino, který je znám hlavně divákům Skins. V rolích zbývajících mušketýrů se představí trojice Santiago Cabrera (Merlin) jako Aramis, Tom Burke (The Hour) coby Athos a nakonec Porthos v podání převážně divadelního herce Howarda Charlese. Herec, o kterém se v současné době nejvíc mluví, se představí jako kardinál Richelieu. Zahraje si ho totiž nový Doctor, Peter Capaldi.

Tvůrcem seriálu je Adrian Hodges, který má za sebou například úspěšnou fantasy Pravěk útočí. Obsazení Capaldiho do role Doctora Who přidělalo práci i výkonné producentce Jessice Pope, musela totiž vymyslet schéma, které by dovolovalo návrat Capaldiho v případné druhé sérii.

Důležitou informací, která by neměla uniknout českému fanouškovi, je místo natáčení. Tento historický příběh totiž využil lokace u nás v České republice, konkrétněji v Praze, Slavkově u Brna, Kroměříži, Dobříši, na Křivoklátě, vodním hradě Švihov, Zvíkově, a na zámku Hluboká.