Ostrov
Typ:
film
Žánr:
drama, romantický
Délka:
95 min
Motto:
Opuštěný ostrov, odhalená tajemství a milostný pár podrobující se prvním zkouškám jejich vztahu.
Země:
Švédsko/Bulharsko, 2011
Mladý bulharský režisér Kamen Kalev sa proslavil mimořádně úspěšným a oceňovaným celovečerním hraným debutem Hrát svou hru (Iztochni piesi, 2009), který byl jako první bulharský film po roce 1990 uveden na MFF v Cannes. Ve svém druhém...

Popis

Mladý bulharský režisér Kamen Kalev sa proslavil mimořádně úspěšným a oceňovaným celovečerním hraným debutem Hrát svou hru (Iztochni piesi, 2009), který byl jako první bulharský film po roce 1990 uveden na MFF v Cannes. Ve svém druhém celovečerním hraném snímku Ostrov podrobuje vášnivý vztah zamilovaného páru první a možná i nejtěžší zkoušce.

Sophia a Daneel, oba okolo třiceti, jsou zamilovaný a vášnivý pár žijíci v Paříži. Jednoho dne však Sophie přijde s překvapením – s cestou do Bulharska. Daneel to otevřeně odmítá, ale Sophie je neodbytná a přinutí ho nakonec k odjezdu. Když dorazí na místo, Sophie se dozví, že Daneel se tu narodil. Po několika hodinách strávených na zaplněné pláži ji Daneel zavede na téměř opuštěný ostrov kdesi v Černém moři. Nejen Daneel má svá tajemství a Sophie si chce to své uchovat co nejdéle. Téměř tropické teplo a několik zvláštních místních obyvatel brzy změní jejich vlastní chování a ostrov je donutí odhalit své skryté obavy, které pomalu, ale jistě zpochybňují jejich lásku. Aby se přes to všechno dostali, musí Sophie a Daneel vkročit do neznáma.