Grid, The
Typ:
film
Žánr:
akční, drama, kriminální
Délka:
266 min
Země:
USA/Kanada/Velká Británie, 2004
6-hodinová televizní minisérie sleduje profesionální a soukromé životy pěti protiteroristických agentů - tří amerických agentů ze CIA, FBI a NSC a dvou britských z MI6 - kteří spolupracují, aby předešli plánovaným teroristickým útokům, zabránili...

Popis

6-hodinová televizní minisérie sleduje profesionální a soukromé životy pěti protiteroristických agentů - tří amerických agentů ze CIA, FBI a NSC a dvou britských z MI6 - kteří spolupracují, aby předešli plánovaným teroristickým útokům, zabránili nárůstu teroristických buněk a ničily teroristické sítě. Na jejich rozhodnutí a činech závisí osudy celých národů. Ve hře jsou tisíce lidských životů, které mohou zachránit. V souboji s neúprosným časem a nezřídka i s byrokracií vlastních agentur je neobcházejí ani osobní konflikty. Vše však jde stranou, pokud se jedná o záchranu světa.

Profesionální agenti se snaží odvrátit avizované teroristické útoky všemi prostředky. Postup je pomalý a vyžaduje trpělivost. Jeden jejich informátor je vždy zavede k druhému, malou porážku či nezdar zanedlouho vystřídá malé vítězství. Napětí je nesnesitelné, když v krátkém čase musí rozmotat složitou a rafinovanou síť teroristů, schéma jejich komunikace a velení, aby je mohli včas zneškodnit. Protiterorističtí agenti bojují v prvních liniích novodobé války, jaká dosud neměla obdoby. Na scéně jsou nové zbraně, nové taktiky, nové informační a komunikační technologie. Na vlastní kůži poznávají cenu porážky a vítězství.