Úspěšný britský “ghost writer” – spisovatel, který je placen za psaní knih, textů apod., které jsou připisovány jiným autorům – souhlasí s tím, že sepíše paměti bývalého britského premiéra Adama Langa. Jeho agent to vidí jako životní příležitost....

Popis

Úspěšný britský “ghost writer” – spisovatel, který je placen za psaní knih, textů apod., které jsou připisovány jiným autorům – souhlasí s tím, že sepíše paměti bývalého britského premiéra Adama Langa. Jeho agent to vidí jako životní příležitost. Ale tento projekt se zdá být od počátku prokletý – a to nejenom proto, že jeho předchůzce na tomto projektu, bývalý dlouholetý Langův pobočník, zahynul za nevyjasněných okolností.

“Ghost writer” odlétá za prací na projektu uprostřed zimy na ostrov u amerického východního pobřeží. Ale den po jeho příletu, bývalý člen britské vlády obviní Langa z válečného zločinu – souhlasem s ilegálním zatčením podezřelých teroristů a jejich předání CIA za účelem mučení.

Kauza přiláká reportéry a protestanty na ostrov k sídlu, ve kterém pobývá Lang se svou ženou Ruth a jeho osobní asistentkou (a milenkou) Amelií. Při své práci „ghost writer“ začíná odhalovat stopy naznačující ,že jeho předchůdce možná narazil na temné tajemství spojující Langa s CIA – tuto informaci odhalil v rukopisu, který jeho předchůdce zanechal. Byl Lang v amerických tajných službách, zatímco byl britským předsedou vlády? A byl předchůdce „ghost writera“ zavražděn, protože někoho vyděsila pravda, kterou odhalil?

Tento rezonující , politický thriller je příběh plný podvodů a zákeřností na všech úrovních – sexuálních, politických i literárních. Ve světě, kde nic a nikdo, není tím, čím se zdá, “ghost writer ” rychle odhaluje, že minulost může být smrtelná, a že historii vytvoří ten, který zůstane naživu, aby ji sepsal.