The Divide
Typ:
film
Žánr:
thriller, sci-fi, horor
Délka:
122 min
Země:
USA/Kanada/Německo, 2011
V tomto grafickém a násilném post-apokalyptickém thrilleru se devět cizinců (všichni jsou nájemci vysokopatrového bytu v New Yorku) dává na útěk před nukleárním útokem do sklepa budovy, který má posloužit jako bunkr. V podzemí se tak ocitají jako...

Popis

V tomto grafickém a násilném post-apokalyptickém thrilleru se devět cizinců (všichni jsou nájemci vysokopatrového bytu v New Yorku) dává na útěk před nukleárním útokem do sklepa budovy, který má posloužit jako bunkr. V podzemí se tak ocitají jako v pasti na několik dnů, aniž by měli naději na záchranu a pouze na ně čekají nevyslovitelné hrůzy z druhé strany bunkru, kde za zavřenými dveřmi skupina lidí taktéž toužící po záchraně, začne se propadat do šílenství.

Každý se obrací jeden na druhého s tělesnými a psychosexuálními strastmi. Ubývající zásoby a eskalující napětí čím dál víc posiluje pomatenost blízkých osob a beznaděj. Každý jedná proti druhým a stává se o to více zvrácenějším než předtím. A zatímco všichni v bunkru dovolují, aby si je podmanilo zoufalství a ztrácejí svoji lidskost, přeci jen se mezi nimi najde jeden člověk, který věří v nepatrnou šanci na útěk i na příslib záchrany od vnějšího světa.