Cizinec ve vlaku
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, drama, mystery, kriminální
Délka:
105 min
Země:
USA/Francie, 2018
Liam Neeson rozšiřuje svou sbírku rolí akčních drsňáků v novém thrilleru Cizinec ve vlaku. Film natočil režisér Jaume Collet-Serra, s nímž Liam Neeson natočil už mysteriózní akční thrillery Non-Stop, Neznámý nebo Noční běžec. Postava, kterou...

Popis

Liam Neeson rozšiřuje svou sbírku rolí akčních drsňáků v novém thrilleru Cizinec ve vlaku. Film natočil režisér Jaume Collet-Serra, s nímž Liam Neeson natočil už mysteriózní akční thrillery Non-Stop, Neznámý nebo Noční běžec.

Postava, kterou Liam Neeson hraje v Cizincovi ve vlaku, žije spokojený a ten úplně nejobyčejnější život. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Tahle cesta ale bude úplně jiná a postava Liama Neesona si během ní sáhne na samotné dno psychických i fyzických sil. Zaplete se totiž do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít?

V dalších rolích se představí i Vera Farmiga, Patrick Wilson nebo Sam Neil