Eric, Donna, Fez, Jackie, Michael a Steven, které spojují radosti a strasti dospívání, bydlí v Point Place ve Wisconsinu. Píše se rok 1976 a parta teenagerů tu společně prožívá celou řadu zábavných dobrodružství i malérů. Komediální seriál,...

Popis

Eric, Donna, Fez, Jackie, Michael a Steven, které spojují radosti a strasti dospívání, bydlí v Point Place ve Wisconsinu. Píše se rok 1976 a parta teenagerů tu společně prožívá celou řadu zábavných dobrodružství i malérů.

Komediální seriál, jehož děj se vrací do 70. let minulého století, se odehrává od května 1976 do prosince 1979 v Point Place ve Wisconsinu, kde se svými rodiči žije partička teenagerů. Vede je sedmnáctiletý středoškolák Eric Forman (Topher Grace), dále k nim patří jeho přítelkyně ze sousedství Donna Pinciottiová (Laura Prepon), Fez (Wilmer Valderrama), který přijel do Ameriky ze zahraničí na studijní výměnu, Jackie Burkhartová (Mila Kunis) a Michael Kelso (Ashton Kutcher), kteří se spolu věčně rozcházejí a zase usmiřují, a také věčný teoretik Steven Hyde (Danny Masterson). Parta, kterou spojují obdobné radosti i smutky dospívání, se většinou schází u Erika, kde přemýšlejí o životě, o rodičích a o budoucnosti, ale spolu také zažívají celou řadu zábavných dobrodružství i malérů.
V druhé řadě seriálu se donedávná dětská přátelství hlavních hrdinů navíc začínají komplikovat probouzejícími se citovými vztahy.

Ve třetí řadě seriálu se vztah Erica a Donny zasekne, a zatímco on se snaží uniknout před rodičovskou autoritou, dívčini rodiče pokračují v souboji o její city. Kelso váhá mezi Jackie a Laurie, Hyde nechá jakési sušenky ve Formanově domě - s pozoruhodným výsledkem - a Fez si dá schůzku s Jackie.

Čtvrtá řada seriálu začíná tam, kde skončila třetí: Eric a Donna se rozešli. A ačkoliv to byl on, kdo se rozešel s ní, je z toho Eric úplně na dně. Jackie, když zjistí, že ti dva už spolu nejsou, dá Donnu dohromady s Caseym, což je bratr Michaela Kelsoa. Když otec Jackie zjistí, že jeho dcera chodí s Michaelem, dá jí na vybranou: buď bude mít Michaela, nebo peníze. Jenže ona si nečekaně zvolí Michaela, což znamená, že si musí najít nějakou práci. Brzy ji získá v místní prodejně sýrů, ale jeden z jejích kolegů Tod na ní může nechat oči. A když ji nakonec políbí, Michael zuří. Midge Pinciottiová definitivně opustí svého manžela Boba, který je z toho zničený, ale po čase se v supermarketu seznámí s Joanne a dají se dohromady, i když Donna z toho není zrovna nadšená. A Fez má konečně slečnu: Rhondu!

Pátá řada seriálu začíná tam, kde skončila čtvrtá. Poté, co Donna a Michael odjeli do Kalifornie, se Eric postaví svým rodičům a vydá se za svou láskou, s níž se ve čtvrté řadě rozešel, aby ji získal zpět. Jejich vztah dostává nový rozměr, ale když se neplánovaně zasnoubí, způsobí tím řadu problémů. Hyde všechny překvapí, když uspěje u Jackie poté, co se rozešla s Kelsem. Kelso se snaží najít jinou láskou, ale moc se mu to nedaří a rád by získal Jackii zpět. A Fez se konečně stává mužem!

V šesté řadě seriálu dostane Red Forman (Ericův otec) infarkt poté, co se dozví, že Fez, aby se vyhnul deportaci, se oženil s jeho dcerou Laurií. Jelikož Red nemůže pracovat, má to dost zásadní dopad na finanční situaci Formanových. Tak se Eric rozhodne, že zůstane doma a začne pracovat, místo aby šel studovat na vysokou. A Donna také zůstává doma, protože chce být nablízku Ericovi a chystat svatbu. Kelso konečně pochopí, že Hyde a Jackie se mají rádi a přestane se snažit získat dívku zpět. Namísto toho chce jít na policejní školu, ale jeho životem otřese zpráva, že jedna z jeho známostí na jednu noc je těhotná. Když už to vypadá, že se život Hydea a Jackie vrátil do normálu, objeví se její matka a hodlá si začít románek s Donniným otcem Bobem. Jackie je však rozhodnuta, že tomu zabrání stůj co stůj. A Fez ... sice dělá skvělou práci, ale Laurie tím neoslní, ta má ráda svoji nevázanost.

Sedmou řadu seriálu, jež se točila v letech 2004 - 2005, poznamenal odchod dvou největších hereckých hvězd, Tophera Gracea a Ashtona Kutchera, kteří se vydali za filmovou kariérou. Hyde se setkává se svým biologickým otcem a sestrou, Red Forman si přestane dělat starosti s penězi a otevře si obchod, a Fez se přistěhuje ke Kelsovi, aby mu pomohl pečovat o mimino. Na scéně se vynoří i Midge Pinciottiová, Kelsův bratr Casey a Leo, který nabídne Kelsovi, že se bude starat o jeho dcerušku. Parta se rozroste o nové členy a Donna se promění v blondýnku.

V osmé řadě amerického seriálu už nehrají Topher Grace a Ashton Kutcher, kteří se vydali za filmovou kariérou, i když druhý jmenovaný z něj zcela nevypadl a jako zvláštní host se objeví v prvních čtyřech epizodách, než se Michael Kelso, jehož v seriálu ztělesnil, přestěhuje do Chicaga. Zato Leo se vrací v mnohem podstatnější roli, Donna, která si získala popularitu v rozhlasové stanici, zjišťuje, že vztah na dálku s Erikem nefunguje a začne znovu chodit na rande s jinými. Vyprávění se soustřeďuje na Hydea a Jackie a jejich osobní i pracovní vztahy (Jackie s Fezem a Hydea se Samanthou) a objevují se i nové postavy - Randy Pearson (Josh Meyers), který zaujme Erikovo místo, a Samantha (Judy Tylorová), která v devíti epizodách hraje Hydeovu ženu. V závěrečné epizodě se Erik i Kelso vrátí.