Od smrti svého manžela, který sloužil jako policista a zemřel ve službě, žije Emma Poleski sama se svým dospívajícími synem Charliem. Přesto, že už uplynulo víc než deset let, stále se nedokázala s manželovou smrtí vyrovnat a útěchu se marně...

Popis

Od smrti svého manžela, který sloužil jako policista a zemřel ve službě, žije Emma Poleski sama se svým dospívajícími synem Charliem. Přesto, že už uplynulo víc než deset let, stále se nedokázala s manželovou smrtí vyrovnat a útěchu se marně pokouší najít v láhvi alkoholu ukryté ve skříni. Marně se také snaží svou závislost na alkoholu před synem tajit, ten však velmi dobře ví jak na tom matka je a snaží se jí pomoci jak jen může. Starostlivě o ni pečuje a když je potřeba, snaží se ji omluvit před jejím zaměstnavatelem Georgem Nevem. Situace se vyhrotí v okamžiku, kdy manželé Winslowovi, rodiče jeho přítelkyně Lauren, usoudí, že je na čase, aby se seznámili nejen s Charliem, ale také s jeho rodinou. Přestože se Emma na synovu naléhavou prosbu snaží návštěvu zvládnout, nedokáže svou závislost zvládnout a návštěva skončí ostudou. Podobně hrozí skončit schůzka, na které ženu zve Richard Warren, jenž býval manželovým kolegou. Když nedokáže Emma s pitím přestat sama, rozhodne se ji návyku zbavit Charlie.
Jenže krátce poté je mladík postaven před další vážný problém. Lauren zjistí, že je těhotná. Charlie, který byl právě přijat ke studiu na Yale, nechce obětovat prestižní vysokou školu a budoucnost péči o dítě a snaží se Lauren přimět k souhlasu s přerušením těhotenství. Doufá, že najde pochopení a podporu také u své matky. Ta se však překvapivě postaví na stranu Lauren, která se odmítá dítěte vzdát. A jako by tím konečně dostala důvod bojovat se svou závislostí, přijme nabídku George Neva na neplacenou dovolenou a spojí se s organizací anonymních alkoholiků. A když Winslowovi svou dceru vyhodí z domu, protože se odmítla podrobit jejich přání ukončit těhotenství interrupcí, vezme ji Emma k sobě a snaží se jí pomoci překonat všechny překážky. A těch není málo.