Filippo, kterého zde hraje Michele Lastella, byl čerstvě povýšen do sborů „finanční policie“, speciálních italských policejních jednotek podléhajících přímo ministerstvu financí. A tvrdý, přísný a nekompromisní muž, kráčející ve stopách svého...

Popis

Filippo, kterého zde hraje Michele Lastella, byl čerstvě povýšen do sborů „finanční policie“, speciálních italských policejních jednotek podléhajících přímo ministerstvu financí. A tvrdý, přísný a nekompromisní muž, kráčející ve stopách svého otce, je na svůj kariérní postup náležitě hrdý. Jenže hned první případ mu ukáže, jak vysoká se v jeho nové práci hraje liga.

Filippo je pověřen provést audit ve společnosti, kde velmi záhy objeví falešné faktury a také ilegální zaměstnance, přičemž krátce na to za ním přichází majitel podniku s nabídkou úplatku. A právě zde udělá Filippo svoje první klíčové rozhodnutí, díky němuž už nemusí být jen jeden z mnoha. Později se pak setkává i s elegantní, pohlednou galeristkou Caterinou, ztělesněnou Fanny Ardantovou, která by mu zjevně také moha být nápomocná, a nejen svými konexemi. Jenže za to nepochybně bude něco chtít. Policistovi se otvírá nový svět, ve kterém je život jedno velké nebezpečí.