Texaský masakr motorovou pilou: Počátek
Typ:
film
Žánr:
thriller, horor
Délka:
91 min
Motto:
Již tři desetiletí je Texaský masakr motorovou pilou legendou a jedním z nejděsivějších filmů které se kdy dostaly na plátna kin.
Země:
USA, 2006
Již tři desetiletí je Texaský masakr motorovou pilou legendou a jedním z nejděsivějších filmů, které se kdy dostaly na plátna kin. Od roku 1974, kdy do kin přišla původní verze, fanoušci diskutovali a zrodu legendárního zabijáka – ale až nyní...

Popis

Již tři desetiletí je Texaský masakr motorovou pilou legendou a jedním z nejděsivějších filmů, které se kdy dostaly na plátna kin. Od roku 1974, kdy do kin přišla původní verze, fanoušci diskutovali a zrodu legendárního zabijáka – ale až nyní přichází New Line Cinema ve spolupráci s producentem Michaelem Bayem s tím, jak vlastně celý příběh začal. Vznikl Texaský masakr motorovou pilou: Počátek. Tento film vzniká v produkci A Platinum Dunes / Next Entertainment Production a A Vortex/Henkel/Hooper Production. Producenti, kteří stojí za úspěšným remakem Texaský masakr motorovou pilou z roku 2003, se vrací na místo činu a přinášejí prequel, který ohledně vzniku klanu Hewittových nešetří pikantními detaily a hlouběji prozkoumává důvody, jež stojí za psychotickými stavy této narušené rodiny. Diváci také vůbec poprvé zjistí, kde se vlastně vzala jedna z nejikoničtějších hororových postav dějin: Leatherface.

Píše se rok 1969 a ve Vietnamu právě propukl válečný konflikt. Ztráty na straně Spojených států jsou obrovské, ale do armády míří stále noví a noví rekruti, kteří přikrmují rozjetou mašinérii. Osmnáctiletý Dean Hill (Taylor Handley) má být jedním z nich. Ještě před tím, než se Dean dostane do místního sběrného tábora, se z Vietnamu vrací jeho bratr Eric (Matt Bomer), který chce Deana něčím překvapit. Navzdory neshodám se svou přítelkyní Chrissie (Jordana Brewster), se chce Eric vydat do Vietnamu podruhé, aby na poněkud nezodpovědného Deana mezi mariňáky dohlédl. Deanovy a Ericovy plány se však bohužel neshodují. Dean totiž zamýšlí, že s pomocí své tvrdohlavé přítelkyně Bailey (Diora Baird) dezertuje na jih Mexika.

Oba páry si užívají divokou jízdu Texasem a v tu chvíli ještě netuší, že se blíží nejzásadnější boj jejich života. Nedlouho po začátku jejich cesty se tahle čtyřka za podivných okolností setká s párem motorkářů Holdenem (Lee Tergesen) a jeho přítelkyní Alex (Cyia Batten). Alex se snaží dohnat jeep rozjařených přátel a dojde k nehodě, při níž Chrissie vypadne z vozu. Dojde také k tomu, že Alex se také pokusí zraněné trio okrást. Příjezd šerifa Hoyta (R. Lee Ermey) celou situaci ještě zkomplikuje. Chrissie se ukrývá v blízkých keřích a pozoruje šerifa, který si zraněné nejprve dobírá a pak jim přikáže, aby se v malém odstupu vydali za ním. V tu chvíli ještě Chrissie netuší, že Hoyt má namířeno k domu rodiny Hewittů, kde se z jeho synovce Thomase vyklube monstrum známé pod jménem Leatherface (Andrew Bryniarski). Také zbytek rodiny neotálí. Chrissie přihlížející hrůzám, jež rodina Hewittů působí, si uvědomí, že je pro své milované přátele jedinou nadějí na záchranu.

New Line Cinema ve spolupráci s Michaelem Bayem uvádí Texaský masakr motorovou pilou: Počátek. Tento hrůzostrašný film vypráví příběh rodiny násilníků, která obývá postupně se vylidňujícího zemědělské město, které do budoucna nemá právě světlé vyhlídky. Hewittovi už nemají co ztratit a proto se jejich jednání zvrhne v sadistický krvavý rituál.