Panna nebo orel
Typ:
film
Žánr:
komedie
Délka:
104 min
Země:
Itálie, 1982
Film se skládá ze dvou epizod: 1. La pecorella smarrita. 2. Il figlio del beduino. 1. Zbloudilá ovečka (La pecorella smarrita) Otec Remigio (Renato Pozzetto) je kazatel malého kostela. Během cesty vlakem, kterou služebně vykonává, vyhodila...

Popis

Film se skládá ze dvou epizod:
1. La pecorella smarrita.
2. Il figlio del beduino.

1. Zbloudilá ovečka (La pecorella smarrita)
Otec Remigio (Renato Pozzetto) je kazatel malého kostela. Během cesty vlakem, kterou služebně vykonává, vyhodila malá holčička z okna láhev od malinovky a tato láhev náhodně trefila do hlavy otce Remigia. Ten po obdržené ráně padá na zem a zcela ztrácí paměť. Probouzí se na zemi vagonu, právě když jej překračuje krásná žena v sukni, pod kterou nic nemá. Ta jej nakonec pozve do svého domu, kde si s ní začne intenzivní milostný vztah, dokud nenajde znovu paměť, opět při jízdě vlakem zásahem lahví vyhozenou stejnou holčičkou, která nehodu způsobila již na začátku.

2. Beduínův syn (Il figlio del beduino)
Stavební dělník (Nino Manfredi) náhodou zjistí, že jeho syn, sedmnáctiletý student a amatérsky hrající fotbalista ze Říma, je asi homosexuál. Od té chvíle žije ve strachu, že by jeho syn mohl být gay a je úplně posedlý touhou zjistit pravdu. Tím se mu bortí vztah nejen mezi jeho synem ale i partnerkou Stephanií. Nakonec se Stephanie rozhodne promluvit si s přítelovým synem o samotě, což otce uklidní, ale jen do té chvíle, než zjistí, že si syn se Stephanií něco začal. A jak je z toho rozčilený zjistí, že jeho přítel, který jej utěšuje, je gay.