Mazel
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
92 min
Motto:
Zn.: Kulturista hledá lásku
Země:
Dánsko, 2012
Debut Mazel v režii nadějného dánského tvůrce Madse Matthiesena byl tento rok oceněn na filmovém festivalu v Sundance cenou za režii. Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K...

Popis

Debut Mazel v režii nadějného dánského tvůrce Madse Matthiesena byl tento rok oceněn na filmovém festivalu v Sundance cenou za režii.

Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou.

V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí do Thajska, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno... Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce.
Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky, ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku, touhu po opravdové lásce.