Úsměvný film Francise Forda Coppoly s ironií a nadsázkou líčí milostné začátky hocha z dobré rodiny, který se ovšem jednoho dne své rodině vymkne z rukou. Mladý muž jménem Bernard Chanticleer je totiž pozorně opečováván svými rodiči téměř dvacet...

Popis

Úsměvný film Francise Forda Coppoly s ironií a nadsázkou líčí milostné začátky hocha z dobré rodiny, který se ovšem jednoho dne své rodině vymkne z rukou.

Mladý muž jménem Bernard Chanticleer je totiž pozorně opečováván svými rodiči téměř dvacet let, aniž by mu do života vstoupily jiné ženy, ovšem kromě ustarané matky s neuvěřitelně pronikavým hlasem. Jako zázrakem se najednou v jeho životě zjeví něžné stvoření, děvče jménem Amy, kterému rozhodně není lhostejný. To však není ještě všechno. Pravý uragán se dostaví v podobě zkušené, svůdné a náladové herečky Barbary, která v "nepolíbeném" mladíkovi probudí nečekané vášně. Poté, co se jí vyzná v dopise ze svých citů, pozve jej Barbara k sobě do bytu. Zdá se, že život může nyní konečně naplno začít.

Jeden z prvních Coppolových filmů byl natočen podle literární předlohy Davida Benedictuse. Svěží dílo bylo oceněno především za herecké výkony - Geraldine Pageová v roli matky byla nominována na Oscara za vedlejší roli, v témže roce 1967 byl film v nominaci na ocenění Zlatým glóbem v kategorii komedie a muzikálu.