Tajuplný ostrov
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, sci-fi, horor
Délka:
91 min
Země:
USA, 2010
Pětice vojáků z americké občanské války uprchne z bojiště v balonu. Nad Bermudami však proletí branou času a probudí se na tajuplném ostrově. A nejsou jediní, kdo tu ztroskotal. Stejný osud potkal i dvě dívky přicházející naopak ze současnosti. ...

Popis

Pětice vojáků z americké občanské války uprchne z bojiště v balonu. Nad Bermudami však proletí branou času a probudí se na tajuplném ostrově. A nejsou jediní, kdo tu ztroskotal. Stejný osud potkal i dvě dívky přicházející naopak ze současnosti.

V roce 1965, za americké občanské války, uteče pět vojáků Unie horkovzdušným balonem. Balon se dostane do bouře a vojáci jsou vtaženi branou času. Probudí se na ostrově a velení se ujímá kapitán a v civilu inženýr Cyrus Harding. Seržant Konfederace Bonaventure Pencroft se nechce podvolit a od skupiny se oddělí. Najde na ostrově opuštěný dům. Muži si rozdělají oheň a naloví ryby. V noci slyší zvuky nějakých zvířat. Ráno jeden z mužů chybí a ti zbývající najdou jeho ožranou mrtvolu. Brzy zjistí, že zvířata jsou noční masožraví tvorové a bojí se ohně. Na ostrově nouzově přistane letadlo a z jeho kabiny vystoupí Julie a Abby Foggovy. Přiletěly z roku 2012. Skupina vojáků z občanské války je vůbec nechápe a dochází ke konfron taci názorů a kultur. Záhy všichni zjistí, že přeletěli Bermudský trojúhelník a uvízli v čase. Celou dobu všechny sleduje kapitán Nemo a pomáhá jim. Skupina se chce dostat z ostrova a na pobřeží objeví celé pohřebiště lodí a letadel, která se nikdy z Bermudského trojúhelníku nevrátila. Vyberou si slušný člun, ale Pencroft je zradí a v noci na něm odpluje. Je sežrán obrovskou chobotnicí. Když Julii přepadnou piráti, Nemo je zlikviduje elektrickou puškou. Seznámí se s nimi a vypráví, jak si vyrobil ponorku schopnou cestovat časem, ale uvízl v něm. Žije na ostrově již přes dvacet let. Na ostrově se probudí k životu i sopka, a při jejím výbuchu by všichni mohli zahynout. Harding chce s ostatními proletět bránou času nazpět. Skupina postaví balon a sestaví stroj času. Noční tvorové jim však stroj ukradnou a jednoho z nich zabijí.