Julie je osamělá čtrnáctiletá dívka, která neustále cestuje mezi Manzanitou v Oregonu a Los Angeles poté, co její otec Robert přišel o práci. Její rodina, včetně matky Kathryn a starší sestry Susan, mají neustále nějaké potíže. Její rodiče bojují...

Popis

Julie je osamělá čtrnáctiletá dívka, která neustále cestuje mezi Manzanitou v Oregonu a Los Angeles poté, co její otec Robert přišel o práci. Její rodina, včetně matky Kathryn a starší sestry Susan, mají neustále nějaké potíže. Její rodiče bojují s otcovou nezaměstnaností a její sestra Susan hledá útěchu na různých večírcích. Celý tento příběh začíná v 16. století, kdy Španělští námořníci připlují na pláž Manzanita. Přivezli s sebou poklad z hory Neahkahnie, který byl zde zakopán.

Příběh pokračuje v současnosti. Julie má dramatické setkání s Rooseveltem Elkem na pláži. Ten se stane jejím tichým ochráncem a ona, která je fascinována legendou o pokladu, se rozhodnou po něm pátrat. Julie vyhledá svého dědečka a jeho dobrého přítele, indiána Velkého Elka, kteří legendu o pokladu také znají. Společně se vydávají pátrat po pokladu. Na cestě zažívají různá dobrodružství.