Sladké sny
Typ:
film
Žánr:
drama, životopisný, hudební
Délka:
115 min
Země:
USA, 1985
Životopisné drama sleduje osudy slavné hvězdy country music Patsy Cline, která se stala slavnou na sklonku padesátých let. Film, který byl nazván podle jednoho z jejích hitů, sleduje její uměleckou kariéru, budovanou krůček po krůčku. Po rozvodu...

Popis

Životopisné drama sleduje osudy slavné hvězdy country music Patsy Cline, která se stala slavnou na sklonku padesátých let. Film, který byl nazván podle jednoho z jejích hitů, sleduje její uměleckou kariéru, budovanou krůček po krůčku. Po rozvodu s prvním manželem Geraldem Clinem, podporována Charlie Dickem, který se stává jejím druhým manželem, se vrhá na pěveckou dráhu. Když je Charlie povolán do armády, Patsy se vydává na náročné turné, které přerušuje kvůli těhotenství. Krátce po porodu se vrací před mikrofon a soustřeďuje se na milostné balady, které mají velký úspěch. Za to však Patsy platí obrovskou daň, musí čelit neustálému tlaku nahrávacích studií, vyčerpává ji kolotoč turné, starost o děti, které nechává v péči své matky Hildy. Narůstají konflikty s Charliem, který těžce nese roli partnera, stojícího ve stínu slavné ženy. Její kariéru přeruší těžká autohavárie, ale s podporou rodiny se vrací na pódium. Její osud jí však stejně nedopřál dlouhý život - Patsy se při návratu z koncertu v Nashivllu stává obětí leteckého neštěstí a 5. března 1963 umírá ve svých třiceti letech.

Patsy Cline (vl. jménem Virginia Patterson Hensley, nar. 8. září 1932) se stala se první ženou, která byla zvolena do countryové dvorany slávy in memoriam a má svou hvězdu na hollywoodském Chodníku slávy. Ve filmu zazní nejznámější zpěvaččiny hity a Jessica Lange, i když při zpěvu jen pohybovala rty na autentické nahrávky, byla za svůj přesvědčivý výkon nominována na Oscara.