Světla páteční noci
Typ:
film
Žánr:
akční, drama, sportovní
Délka:
118 min
Motto:
Když nejste ničím, výhra není jednou z možností, je nutností...
Země:
USA, 2004
Pro toho, kdo přichází z ničeho, neznamená vyhrát všechno. Pro něj je to ta jediná možná cesta. Držitel Oscara producent Brian Grazer (8 mile) a režisér Peter Berg (Vítejte v džungli, Šest pohřbů a jedna svatba) se spojili s dalším držitelem...

Popis

Pro toho, kdo přichází z ničeho, neznamená vyhrát všechno. Pro něj je to ta jediná možná cesta.

Držitel Oscara producent Brian Grazer (8 mile) a režisér Peter Berg (Vítejte v džungli, Šest pohřbů a jedna svatba) se spojili s dalším držitelem Ceny Akademie Billym Bobem Thorntonem (Banditi, Santa je úchyl!), aby společně vytvořili dílo, které prestižní časopis Newsweek zařadil mezi "Deset nejlepších filmů roku".

"Světla páteční noci" vypráví o partě kamarádů, kteří si říkají Panteři z Permian High. Jsou nejlepším týmem amerického fotbalu v historii Texasu a mají před sebou sezónu 1988. Pro mladíky z mužstva znamená každý zápas šanci vymanit se z pout maloměsta a naplnit prchavý sen sportovní slávy, jejíž vrchol mohou dosáhnout ještě než jim bude osmnáct let.

Film vykresluje barvitý portrét Odessy a jí podobných měst v celé Americe. Naděje jejich obyvatel ožívají každý podzim jednou týdně pod oslnivými světly páteční noci.