Světla pasáže vyprávějí o těch, kteří hledají spravedlnost. Jejich klienti přicházejí do advokátní kanceláře, kde obnažují své soukromí až na kost. Dvě atraktivní právničky a jeden nesmělý mladý právník jim naslouchají a sami se přitom ocitají v...

Popis

Světla pasáže vyprávějí o těch, kteří hledají spravedlnost. Jejich klienti přicházejí do advokátní kanceláře, kde obnažují své soukromí až na kost. Dvě atraktivní právničky a jeden nesmělý mladý právník jim naslouchají a sami se přitom ocitají v soukolí intrik a paragrafů.

Při hledání odpovědí pro své klienty totiž nejednou musí na stejné otázky odpovídat sami sobě, neboť dramata z advokátní kanceláře přecházejí do soukromí našich hrdinů a ti si své velké životní kauzy musí prožít se všemi emocemi, bolestmi i slastmi, s nimiž žádný zákoník na světě ve své chladné liteře nepočítá.

A pak je tu ještě pasáž se svými obchůdky a kavárničkami plná dalších příběhů...

1.díl (Taková malá náhoda)
Za dvěma atraktivními právničkami, majitelkami advokátní kanceláře Justicová & Lamplová, přicházejí lidé, kteří hledají spravedlnost. Starší z obou žen, JUDr. Ema Justicová, má ráda v životě řád. Snaží se stihnout a vyřešit vše - krize opuštěných a zrazených i konfliktní situaci v kanceláři, ale chce být také s rodinou, kterou miluje. S manželem, primářem traumatologie, s dcerkou Rézi a s maminkou, jíž nedávno zemřel manžel a cítí se být náhle zbytečná. Na právničku je toho prostě příliš. Emě by ráda se vším pomohla její mladší kolegyně, roztomilá, trochu výstřední a možná trochu nezodpovědná Julie Lamplová. Ta se právě chystá na advokátské zkoušky, jenže hlavu má plnou mužských, ne paragrafů. Advokátní kancelář se nachází v prvním patře pasáže, kde najdeme také kavárnu, květinářství, masážní salon. A i tady je plno lidí, kteří mají nějaké zásadní problémy...

2.díl (Myslím to vážně)
Egon Rajtr sice Emu dlouhá léta miluje, přesto se rozhodne ji opustit a přenechat kancelář jen jí a Julii. Emu jeho rozhodnutí děsí, bojí se, že se s případy rodinného práva neuživí. Snaží se Egona přemluvit, využívá jeho citu, ale Egon se zdá být neoblomný. Tím spíš je důležité, aby Julie Lamplová uspěla u advokátských zkoušek, jenže ta se zamilovala do krásného Maxe, právníka z konkureční kanceláře. Do kanceláře přichází dlouholetý klient, pan Sloup. Jeho případ je bolestivý, bývalá žena mu odmítá svěřovat dceru. Blíží se narozeniny holčičky a pan Sloup se rozhodne konat. Bohužel jeho dobrá vůle vyjde naprázdno a způsobí mnoho křiku. A rodinná situace doktorky Mileny Kovářové se dramatizuje. Aby nepříjemností nebylo málo, navštívit maminku přijde Štěpán Dukes, Emin nepodařený bratr. A hned se pochlubí, že je zapletený do podivného obchodu. Ema si začíná zoufat.

3.díl (Nenechat se zneužít)
Milena Kovářová se musela po útoku manžela nechat ošetřit v nemocnici. Ema ji prosí, aby od násilníka odešla, ale Milena o tom nechce ani slyšet. Egon Rajtr se definitvně rozhodl odejít ke konkurenci a bere si s sebou nejlukrativnější případy. Ema zůstává v nelehké situaci sama. Navíc zjistí, že Egon zneužil i Káču, s níž měl milostný poměr. A Julie se rozhodla, že k advokátním zkouškám nepůjde. Tonička pozve domů paní učitelku Malšovou, kterou manžel trápí, chová se k ní nedůstojně a paní učitelka si neví rady. A take další manželství je v ohrožení... Pepa Klika žárlí na svou ženu tak neúnosně, že se Irenka odhodlává k rozvodu. Jak si s tím vším Ema poradí?

4.díl (To neuděláš)
Lehkovážná Julie se rozhodne složit advokátní zkoušky a pustí se do nich s humorem a charakteristickým temperamentem. Vzápětí ale dostane dvojitou sprchu – od protistrany klienta Boury, který po rozvodu usiluje o pravidelný styk se svým žralokem, ale hlavně od Maxe, který dává přednost kariéře. Egon Rajtr opustil kancelář a také zamilovanou Káču. Ema se o kancelář musí starat sama. Do kanceláře se vrací paní učitelka Malšová s manželem. Dokáže Ema zabránit rozpadu jejich manželství? Emin manžel Jan se poprvé náhodně setkává s doktorkou Milenou Kovářovou. A na to setkání myslí oba ještě dlouho...

5. díl (Oči pro pláč)
Ema s Julií hledají náhradu za Egona. Jeden adept je ale nepoužitelnější, než ten druhý. Až přichází ten, který, zdá se, má šancí nejméně – Viktor Slušný. Jeho matinka mu v kanceláři uřízne pořádnou ostudu. Jenže mladý Viktor má osobní kouzlo, v očích upřímnost a odhodlání. Jak se Ema rozhodne? Kde hledat podporu, když Julie je na dně, protože se rozchází s Maxem? Navíc doma je také rušno, Rézinka uteče. Pro Emu z toho vyplyne další kauza. A aby toho nebylo málo, nešťastná náhoda dostane Milenu Kovářovou do nemocnice...a Emu do obrovského průšvihu!

6.díl (Původ nejasný)
Julie se opět zamilovala a zase do právníka od konkurence. Tatínek lásce nepřeje a nápadníka vyhodí ze dveří. Ema se stále bojí o Milenu Kovářovou a její zranění. Ještěže se o ni tak pečlivě stará Jan Justic. Ani jeden z nich nedokáže zabránit Mileninu vzteku, když se dozví, že jí děti sebrala manželova milenka. Následky jsou katastrofální. Do advokátní kanceláře znovu přišel Egon. Hledá snad znovu zaměstnání, nebo spíš cestu do Emina srdce?

7. díl (Viník)
Život v pasáži zasáhla dramatická událost. Julii a Lindu přepadli dva mladíci, a když je Klika bránil, těžce ho zranili. Irena Kliková je zoufalá. Teprve teď si uvědomí, jak moc manžela miluje. Málem svůj smutek neunese, naštěstí jsou nablízku přátelé. Milena se v nemocnici o Kliku obětavě stará. Rozvod s Kovářem se zamotává stále víc, Milena se od něj nedokáže odpoutat. Když ji opět odmítne, vymyslí novou, tentokrát rafinovanou a krutou pomstu. Dokáže jí Ema domluvit?

8. díl (Na mě nezapomeneš)
Klient Julie Lamplové, kleptoman Čunderlík, krade dál a následky jsou stále horší. Aspoň že je tu naděje na novou lásku, v pasáži totiž otevřel vinotéku atraktivní a zajímavý muž. A láska kvete i tam, kde by neměla a kde způsobí velké problémy. Janova péče o Milenu Kovářovou už není jen přátelská. Ema nic netuší, hájí Milenu proti Kovářovi i proti Egonovi. Jak dopadne rodící se trojúhelník?

9. díl (U jednoho stolu)
Mileně Kovářové hrozí, že přijde o své děti. Teprve to ji konečně přesvědčí, že její manžel myslí rozvod vážně. Rézi Justicová začala krást. A její čin přivede do domu naději na lásku pro Toničku. Zato Juliina láska vypadá stále falešněji. Lanýž lže, cosi tají a navíc ho navštíví dáma s černým šálem. Co všechno advokátky nevědí?

10. díl (Změny v domě)
Pepa Klika umírá na následky těžkých popálenin. Jeho žena Irena v zoufalství obviňuje Julii a Lindu, že tragédii zavinily. Ema má plné ruce práce se zločinem Štěpána i se zlobivou Rézi, která se schválně poraní. Snad i proto jí uniká, že Jan má k Mileně Kovářové stále blíž a že jeho přátelská výpomoc kolegyni zvolna přerůstá v osudový vztah.

11. díl (Změny v domě)
Jan Justic se stále víc zamotává do lží a zatajování. Trápí ho svědomí a pokusí se s Milenou rozejít. Vášeň ho ale znovu žene do její náruče. Ema už začíná tušit, mezi manžely dochází k hádkám. Julie Lamplová se rozchází s Martinem Lanýžem. I její matka se rozhodne změnit svůj život a začne v kavárně prodávat doutníky. Určitě nevydělá, ale to rozhodně není příčinou náhlých mdlob Julie, kterou musí sanitka dopravit do nemocnice. Jaká trápení čekají na naše hrdinky?

12. díl (Lámání srdce)
Láska si našla i koncipienta Viktora, zamiloval se do krásné květinářky. Nebude na ni mít čas, musí převzít kauzy Julie Lamplové. Je těhotná a musí ležet v nemocnici. Ani ustaraným rodičům, ani své nejlepší přítelkyni Emě nechce Julie říct, kdo je otcem. Jan se rozchází s Milenou, která tím velice trpí. Našla si nový byt a zřejmě i nového milence. Ema se snaží jí takové jednání rozmluvit, ale Milena se bouří. Aspoň že Štěpánovu rvačku se podařilo vyřešit po dobrém.

13. díl (Vždycky jsem tě chtěl)
Egon Rajtr je první, kdo se dozvídá o nevěře Jana Justice s Milenou Kovářovou, nachytá je in flagranti. Váhá, jestli má Emu upozornit. Nešika Viktor se konečně odhodlá a pozve svou vyvolenou do kina. Ale není mu přáno, Káča s ním má jiné plány. Julie Lamplová je i nadále pevně odhodlaná zůstat svobodnou matkou a ani na mučidlech neprozradit, kdo je otcem jejího dítěte. Její nepřítomnost těžce nese kleptoman Čunderlík, neví, co s ním bude. Zdaleka největší starosti má veselá barmanka Linda. Přišel jí anonym, který jí hrozí násilím, pokud půjde svědčit proti Klikovým vrahům. Dokáže ji Viktor ochránit?

14. díl (Jeden ženich za druhým)
Neznámý muž dál straší Lindu anonymními dopisy a Linda se začíná bát. V domě rodiny Justicových se situace vyostřuje, Jan miluje Milenu Kovářovou a jen těžko se doma přetvařuje. Egon Rajtr se chopil příležitosti a svou dávnou lásku svádí, jak jen může. Ema si to nechá líbit, dokonce se svěřuje Julii, která jí na oplátku prozradí, kdo je otcem jejího dítěte. Ostatně kdo se stane manželem slečny Lamplové je hlavní starostí maminky Žofie, která do nemocnice honí jednoho ženicha za druhým. Viktor hlídá vyplašenou Lindu a velice se zamiluje. Je to snad láska, která nakonec oslabí jeho pozornost a pisatel anonymů hrozbu naplní?

15. díl (Nechte mě na pokoji)
Julie Lamplová opouští nemocnici. Chce se ujistit, že policie usilovně pátrá po muži, který znásilnil Lindu Sojkovou. Její nastávající se o ni něžně stará, ale čeká ho nepříjemné překvapení. U Justiců se situace zhoršuje a blíží se ke katastrofě. Jan nespí doma a s Milenou se ani moc neskrývají. A tak se i Ema, která se stále zdráhá uvěřit, konečně dozvídá, že manžel je jí nevěrný s klientkou, za kterou tak tvrdě bojovala. I když se Egon Rajtr hodně snažil ji uchránit, čeká Emu velká bolest. Zachrání svoje manželství?

16. díl (Odpuštění)
Jan se naposledy pokouší zapřít, že miluje Milenu Kovářovou. Ema už mu nevěří a rodinný život ve vile se mění v nesnesitelné dusno. O nešťastnou Rézi se stará Štěpán, ale zároveň se chystá vykrást kostel. Tonička se snaží zachránit, co se dá a radí Emě, aby Janovi odpustila. Ten o odpuštění nestojí a stěhuje se k Mileně. Linda vidí v Egonovi muže, který ji ochrání a zamiluje se do něj. Uprosí ho, aby ji doprovázel na identifikaci muže, který ji znásilnil. U Lamplů se chystá zásnubní hostina. Jak se Jiří vyrovná s faktem, že Juliino očekávané dítě není jeho?

17. díl (Loučení)
Rézi těžce nese rozpad manželství rodičů. Proto ji Tonička chce raději odvézt pryč, aby Rézi neviděla stěhování Jana k Mileně. S Emou tu má zůstat Štěpán, ale ani ten se nedokáže dívat na smutek své sestry. Emu neopouští jen manžel, I Julie chce odjet do Londýna s Jiřím. Ti dva se milují, ale chtějí být spolu sami, aby se lépe poznali. Káča, poblázněná Juliiným štěstím, chce po Viktorovi miminko. Maminka Slušná si ale ví rady a probudí v Káče netušené ambice. Lásku a snad i štěstí najde po dlouhém trápení i hlavní hrdinka.