Předvánoční atmosféru roku 1940 po celém světě narušují přípravy na světovou válku, která pak vypukne v noci po Štědrém večeru. Civilizace je v průběhu několika desetiletí téměř zničena, boje přesto pokračují. V roce 1966 jsou v Anglii nasazeny...

Popis

Předvánoční atmosféru roku 1940 po celém světě narušují přípravy na světovou válku, která pak vypukne v noci po Štědrém večeru. Civilizace je v průběhu několika desetiletí téměř zničena, boje přesto pokračují. V roce 1966 jsou v Anglii nasazeny jedovaté plyny. Ti, kdo genocidu přežijí, živoří v troskách města Everytown, kterému vládne diktátor. Existuje však nové moderní společenství nazvané "Křídla nad světem", které se snaží zastavit válku a prosadit právo a rozum. Dokáže se lidstvo vypořádat se svými problémy a dojde k novému vzestupu?

Tento sci-fi film byl natočen podle románu spisovatele H. G. Wellse (1866-1946), který proslul svojí invencí a vizionářstvím. Děj filmu ukazuje fiktivní vývoj světa na osudech jedné rodiny z Everytownu od roku 1940 do 2036. Vizuální zpracování, triky a výprava jsou na dobu vzniku vynikající a mohou mnohé diváky překvapit. Futuristické modely a kulisy ukazují tehdejší představy o technice a architektuře 21. století. Velký podíl na tom má nepochybně režisér William Cameron Menzies - uznávaný výtvarník filmových dekorací. Originální námět, post-apokalyptické motivy a téma rodinné ságy později převzali další tvůrci filmových sci-fi.