Na stromě
Typ:
film
Žánr:
komedie
Délka:
90 min
Země:
Francie, 1971
Děj francouzské komedie Na stromě se odehraje v průběhu několika dnů v koruně velké pinie, rostoucí na pokraji pobřežních útesů, v jejíchž větvích uvízne havarovaný vůz. V něm sedí průmyslník Henri Roubier, významný stavitel dálnic, mladý stopař...

Popis

Děj francouzské komedie Na stromě se odehraje v průběhu několika dnů v koruně velké pinie, rostoucí na pokraji pobřežních útesů, v jejíchž větvích uvízne havarovaný vůz. V něm sedí průmyslník Henri Roubier, významný stavitel dálnic, mladý stopař a atraktivní dáma se psem, která využila nepřítomnosti svého manžela a vyrazila si do kasina v San Remu. Její vůz měl však osudovou poruchu. Při noční jízdě, značně podrážděný Roubier dostal smyk a vůz se v prudké zatáčce zřítil z útesu. Auto i se svými náhodnými pasažéry se ocitlo v koruně stromu rostoucího přímo nad propastí. Porušení rovnováhy znamená pro všechny pád do moře.

Nedobrovolné soužití nesoucí se v duchu Roubierovy nedůtklivosti a jeho cholerické povahy přináší řadu nepředvídatelných situací. Záchranná akce vyústí v jednu velkou mediální show. Vedle Louise de Funese se ve filmu - rozuměj v autě - objeví i jeho syn Olivier a Geraldine Chaplinová.