Slavná operetní pěvkyně Jarmila Kšírová se snaží utajit před senzacechtivou veřejností svůj rodinný stav. Hrdinkou příběhu je hvězda velké operetní scény Soňa Jansová. Z reklamních důvodů se o ní tvrdí, že je dosud svobodná, a že se dokonce mužů...

Popis

Slavná operetní pěvkyně Jarmila Kšírová se snaží utajit před senzacechtivou veřejností svůj rodinný stav. Hrdinkou příběhu je hvězda velké operetní scény Soňa Jansová. Z reklamních důvodů se o ní tvrdí, že je dosud svobodná, a že se dokonce mužů straní. Ve skutečnosti je však operetní subreta již několik let šťastně provdaná za doktora práv Karla Svobodu a má dokonce čtyřletou dceru Evičku.

Manžel předstírá, že je pouze jejím právním zástupcem a do jejího apartmá se vkrádá jen potají. Navíc musí přihlížet nekalým praktikám manželčiných neodbytných ctitelů. Není divu, že taková situace nemůže trvat navěky a tak Karel Soňu jednoho dne překvapí rozhodnutím, že v tak podivném manželství už nehodlá nadále žít. Dá manželce ultimatum: buď opustí divadlo nebo požádá o rozvod s tím, že si ponechá malou Evičku. Situace se vyhrotí ve chvíli, kdy se Evička ztratí. Soňa je u konce svých sil a při rozhlasovém koncertu se zhroutí, propukne v pláč a volá do mikrofonu: "Karle, vrať mi mé dítě!" Jak už to však ve starých českých veselohrách chodilo, a v operetách obzvláště, všechno nakonec dobře dopadne.