Krok za krokem
Typ:
seriál
Žánr:
komedie, rodinný, romantický
Délka:
30 min
Motto:
TV seriál 1991 - 1998
Země:
USA, 1991
Vše začalo na Jamajce kde se ovdovělá kosmetička Carol (Suzane Somers) zamilovala do rozvedeného stavitele Franka Lamberta (Patrick Duffy). Láska na první pohled způsobila že se ještě na Jamajce vzali... Později sice zjistí že sňatek nebyl...

Popis

Vše začalo na Jamajce kde se ovdovělá kosmetička Carol (Suzane Somers) zamilovala do rozvedeného stavitele Franka Lamberta (Patrick Duffy). Láska na první pohled způsobila že se ještě na Jamajce vzali... Později sice zjistí že sňatek nebyl právoplatně uzavřen, ale ani tato komplikace je nezaskočí a svatbu opakují. Frank se se svými dětmi a prasetem hned po návratu z dovolené respektive po vyzrazení sňatku s Carol nastěhuje k Fosterovým, čímž oběma stranám způsobí obrovský šok. Frank by sice Fosterovým nijak nevadil, zato jeho děti ano a tak začně mezi dětmi nefalšovaná válka. JT (Brandon Call) se s Danou (Staci Keanan) již znají ze školy, kde jí (snad po nevydařené schůzce) strčil do skříňky krysu.

Karen (Angela Watson) je Al (Christine Lakin) pro smích kvůli tomu, že myslí stále jen na kluky a na krásu. Zatímco Alicia (Al) je takové zvláštní děvče, které vyrlstalo mezi chlapci, má ráda sport a nesnáší typicky "dívčí" záležitosti jako např. módu nebo make-up. Mark Foster (Christoper Castile) je rodinný génius, má však pro svou přílišnou chytrost problémy (nejen) s dívkami. Aby to nebylo málo, v kosmetickém salónu který je součástí domu pracuje Carolina svobodná a neustále vdavekchtivá sestra Penny Baker (Patrika Darbo) a jejich matka Ivy (Peggy Rea), které rády přispějí do rodinného ruchu. Ze strany Lambertových je tu kromě otce a dětí navíc zvláštní synovec Cody Lambert (Sasha Mitchell), který se usídlil v karavanu na dvorku.

S přibývajícím časem se hrany obrušují a problémy mezi rodinami ustupují a spíše se soustředí na spory JT-Dana/ Al-Dana/ Al-Karen. Cody časem odchází do Ruska, Frankovu firmu jednu chvíli decimuje pohroma jménem Flash (Jeff Juday), Carol si přivádí přítele Juan Luca-Rieupeyrouxe (Bronson Pinchot), s nímž také ve městě vybuduje nový salón. V prostorách starého je pak vytvořen byt pro JTho a jeho nejlepšího kamaráda Riche (Jason Mardsen), kterého ovšem zbytek rodiny- alespoň zezačátku příliš nemiluje. Frankovi a Carol se po čase narodí holčička Lilly (Emily Mae Young). JT si najde přítelkyni-šikovnou a pohlednou automechaničku Samanthu Milano (Alexandra Adi) a Dana se oproti vší logice zamiluje do Riche.