Šťastná dáma
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama
Délka:
118 min
Země:
USA, 1975
Dobrodružná komedie Stanleyho Donena Šťastná dáma (1975) se vrací do časů americké prohibice. Jejími protagonisty íjsou drobní pašeráci alkoholu, kteří po moři převážejí vzácné zboží k břehům Spojených států, přičemž musí vzdorovat jak pobřežním...

Popis

Dobrodružná komedie Stanleyho Donena Šťastná dáma (1975) se vrací do časů americké prohibice. Jejími protagonisty íjsou drobní pašeráci alkoholu, kteří po moři převážejí vzácné zboží k břehům Spojených států, přičemž musí vzdorovat jak pobřežním hlídkám, tak mafii . Lehkomyslný playboy Walter a jeho společnice, zpěvačka Claire, z nezbytí přiberou do firmy dobrodruha Kibbyho. Stane se z nich nerozlučná trojice, spojená nejen podnikáním, ale i milováním.

Tvůrci poněkud anachronicky navazují na styl starých amerických komedií v nichž důležitou roli hrají břitké dialogy a pěvecké výstupy. Nádech velkofilmu přidávají pomocí rozsáhlých námořníci z bitevních scén. Hlavním magnetem jinak průměrného snímku je hvězdné trio Liza Minnelliová, Burt Reynolds a Gene Hackman, který nahradil původně obsazeného George Segala.