V novém seriálu Stargate Universe dostali Lidé ze Země možnost dostat se na Antickou loď Destiny a to za použití bájného devátého symbolu. Dá se předpokládat, že každá brána má ve svém systému bezpečnostních protokolů zafixován nějaký podprogram,...

Popis

V novém seriálu Stargate Universe dostali Lidé ze Země možnost dostat se na Antickou loď Destiny a to za použití bájného devátého symbolu. Dá se předpokládat, že každá brána má ve svém systému bezpečnostních protokolů zafixován nějaký podprogram, s jehož pomocí zjistí polohu lodě a nastaví koordináty pro otevření červí díry.

Tato loď byla kdysi součástí velkého experimentu Antiků, jehož účelem bylo rozmístit hvězdné brány po různých galaxiích v celém vesmíru. Před lodí Destiny Antici vyslali několik jiných lodí, které měly za úkol rozmístit po vesmíru hvězdné brány, samotná Destiny pak měla tyto lodě následovat s tím, že se na ni Antici přenesou bránou až bude loď hlouběji ve vesmíru. Antikové experiment nikdy nedotáhli do konce, protože se nakonec soustředili na povznesení.

Zápletka by se měla týkat expedice, která se na základně Ikaros snažila přijít na kloub devátému symbolu a když se jim podaří navázat stabilní červí díru, jsou nuceni ji použít k úniku ze základny, která se zatím stala cílem útoku. Ocitnou se tak na Destiny, která se podobně jako Atlantida stane další lidskou kolonií. Expedice však uvízne na lodi a jediné co mohou je navázat spojení s nejbližšími branami nebo použít komunikační kameny ke spojení se Zemí. Na další detaily příběhu si ale budeme muset ještě chvíli počkat. Je možností, že se expedice časem setká i s jednou z oněch lodí, které měly za úkol brány vyrábět.