Protože kapitán James T. Kirk (Chris Pine) je stále horkokrevný a nedisciplinovaný rebel, způsobil drobnější galaktický incident, který by za normálních okolností skončil jeho degradací. Podmínky na rodné Zemi ale normální ani zdaleka nejsou....

Popis

Protože kapitán James T. Kirk (Chris Pine) je stále horkokrevný a nedisciplinovaný rebel, způsobil drobnější galaktický incident, který by za normálních okolností skončil jeho degradací. Podmínky na rodné Zemi ale normální ani zdaleka nejsou. Došlo totiž k bezprecedentnímu a devastujícímu útoku na Hvězdnou flotilu (Organizace spojených národů budoucnosti) a posádka Enterprise se nabídne, že dopadne pachatele, záhadného intergalaktického teroristu Johna Harrisona (Benedict Cumberbatch). Půjde o její dosud nejnáročnější misi, protože se vydají do míst, kde je ta nejtenčí hranice kamarádstvím a nepřátelstvím, pomstou a spravedlností, klidnou budoucností a ničivou válkou, jež může zničit celý náš vesmír.


Kromě Chrise Pinea se do posádky Enterprise vracejí všichni vesmírní cestovatelé z předchozího dílu, tedy Zachary Quinto jako první důstojník Spock, Karl Urban coby věčný kverulant a hlavní lékař, Simon Pegg v roli komického hlavního konstruktéra nebo Zoe Saldana, která si znovu zahrála komunikační důstojnici Uhuru.