Srdcem jinde
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama, romantický
Délka:
107 min
Země:
Itálie, 2003
Itálie, dvacátá léta minulého století. Pan Balocchi se vyzná v obchodě i v řemesle, má skvěle zavedené krejčovství v Římě, šije dokonce pro samotného papeže. Také má ale syna, který se zřejmě nikdy neožení. A co pak bude s prosperující živností?...

Popis

Itálie, dvacátá léta minulého století. Pan Balocchi se vyzná v obchodě i v řemesle, má skvěle zavedené krejčovství v Římě, šije dokonce pro samotného papeže. Také má ale syna, který se zřejmě nikdy neožení. A co pak bude s prosperující živností? Nello je ve svých pětatřiceti letech plachý jako chlapec a upřímně řečeno, lásku zná jen z klasických veršů nesmrtelného Ovidia. Je sice skvělý učitel řečtiny a latiny, ale to zřejmě něžné pohlaví nepřitahuje. Když tedy ne v Římě, snad bude mít více štěstí ve starobylé Boloni, rozhodne otec. Nello odjíždí vstříc samostatnému životu, a co jej tam čeká, si zatím neumí představit ani v nejdivočejších snech.

Romantický příběh křehké lásky natočil v roce 2003 slavný italský režisér Pupi Avati v hlavních rolích se zkušeným televizním, divadelním a filmovým hercem Nerim Marcorém a ve filmu debutující italsko-španělskou modelkou Vanessou Incontradaovou. Ve vedlejší roli Neriho zkušeného rádce uvidíme i Giancarla Gianniniho, jehož není třeba představovat.