Manželství bohatého podnikatele Johna Henryho Philipse a jeho mladé ženy Raphaelly je šťastné až do chvíle, kdy se na večírku John přímo při tanci s Raphaellou skácí k zemi. Infarkt přežije, ale další dny tráví už jen na vozíku nebo na lůžku za...

Popis

Manželství bohatého podnikatele Johna Henryho Philipse a jeho mladé ženy Raphaelly je šťastné až do chvíle, kdy se na večírku John přímo při tanci s Raphaellou skácí k zemi. Infarkt přežije, ale další dny tráví už jen na vozíku nebo na lůžku za něžné manželčiny péče. Po pěti letech se Raphaella náhodou seznámí s právníkem Alexem Haylem. Alex si půvabné ženy všiml už dávno a často ráno běhá kolem jejich domu v naději, že ji zahlédne. Štěstí mu přeje při letu do New Yorku, kdy se posadí vedle Raphaelly a povídají si. Při loučení Raphaella odmítá Alexův návrh na schůzku, protože to pociťuje jako zradu milovaného manžela.

V následující den se však náhodou setkají v restauraci, kde má Raphaella schůzku s přítelkyní a kde Alex obědvá s Amandou a svou matkou, spisovatelkou Charlottou Brendonovou, jejíž knížku Raphaella v letadle zaujatě četla. Alex pozve Raphaellu ke stolu a tentokrát mladá žena kvůli obdivované spisovatelce pozvání na chviličku přijme. Alex se posléze od své matky doví, kdo Raphaella vlastně je, o nemoci jejího muže atd. a protože ví, ve kterém hotelu Raphaella bydlí, při první vhodné příležitosti ji zavolá. Raph přijme pozvání na skleničku a bariéra mezi nimi je překonaná. Stráví spolu několik hodin, dobře se baví a rozloučí se polibkem, v následující den už skončí v objetí v posteli, ač oba vědí, že nesmí.