Spring Breakers
Typ:
film
Žánr:
komedie, dobrodružný, drama, kriminální
Délka:
94 min
Motto:
Užívej si jarní prázdniny
Země:
USA, 2012
Spring Breakers je americký film natočený v roce 2012 režisérem Harmony Korine, s herci v hlavních rolích: Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Rachel Korine, a James Franco. Příběh pojednává o čtyřech vysokoškolských studentkách, které...

Popis

Spring Breakers je americký film natočený v roce 2012 režisérem Harmony Korine, s herci v hlavních rolích: Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Rachel Korine, a James Franco. Příběh pojednává o čtyřech vysokoškolských studentkách, které se rozhodly vykrást fast food, aby měly peníze na zaplacení jarních prázdnin.

Děj
Faith (Selena Gomez), Candy (Vanessa Hudgens), Brit (Ashley Benson), a Cotty (Rachel Korine) jsou nejlepší kamarádky už od základní školy. Bydlí spolu na koleji a chtějí zažít nějaké dobrodružství. Na jarní prázdniny chtějí odjet na Floridu, tak se rozhodnou vykrást restauraci, aby měly z čeho svůj výlet zaplatit. Během pobytu na Floridě je na párty zadrží policie, a za držení drog skončí ve vězení. Alien (James Franco), dealer drog a zbraní, za ně zaplatí kauci, aby pro něj na oplátku odvedly špinavou práci.

Produkce
Harmony Korine uvedl, že napsal scénář k filmu Spring Breakers částečně proto, aby si vynahradil všechny svoje jarní prázdniny, během kterých se věnoval skateboardingu a přišel tedy o příležitosti k prožití nezapomenutelných zážitků, které prožili jeho spolužáci na Floridě. Původní obsazení hlavních ženských rolí mělo být: Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Rachel Korine a Emma Roberts. Emma Roberts ale nakonec ve filmu nepůsobí kvůli neshodám, které se nepodařilo vyřešit. Postava, kterou ve filmu hraje James Franco je inspirována Floridským rapperem jménem Dangerous.