Špionky
Typ:
film
Žánr:
komedie, akční, animovaný
Délka:
22 min
Motto:
Zachránit, rvát se a vždy vyhrát
Země:
USA/Francie, 2001
Totally Spies – Špiónky (v originále Totally Spies!) je animovaný seriál v České republice vysílaný na kanále Jetix, později na Disney Channel. Ve Spojených státech je vysílán na kanálech TF1, Teletoon, ABC Family, Cartoon Network a Kabillion....

Popis

Totally Spies – Špiónky (v originále Totally Spies!) je animovaný seriál v České republice vysílaný na kanále Jetix, později na Disney Channel. Ve Spojených státech je vysílán na kanálech TF1, Teletoon, ABC Family, Cartoon Network a Kabillion. Seriál se měl původně vysílat od 3. listopadu 2001 do 1. června 2010, ale začátkem roku 2012 byla oznámena 6. série, která se začne vysílat koncem roku 2013. Každá série má 26 epizod.

Seriál pojednává o třech teenagerkách Sam, Clover a Alex, které žijí obyčejným životem středoškolaček, ale zároveň mají i tajnou identitu, jako mezinárodní špionky, pracující pro Světovou organizaci na ochranu lidstva, zkratka WOOHP. Chodí na super tajné mise. Jejich život není lehký. Musí bojovat proti těm nejnebezpečnějším zločincům a zároveň držet v tajnosti své tajné povolání.

Hlavní postavy

Sam
Je takzvaný mozek týmu. Je velmi dobrá studentka a vždy ví, jak se dostat z nepříjemné situace.
Barva - zelená

Clover
Je označována jako módní ikona. Má skvělé vlasy a skvěle vypadá. Nákupy jsou její láskou. Je to zkrátka módní guru, ale když jde do tuhého umí ukázat i svou tvrdou stránku, což z ní dělá vynikající špionku.
Barva - červená

Alex
Alex je takový klučičí typ. Baví ji sporty, ale mnohokrát ukázala že má ráda i nákupy a ostatní dívčí věci. Ovládá mnohá bojová umění a tak je vždy velmi užitečná na všech misích.
Barva - žlutá

Jerry
Šéf světové organizace na ochranu lidstva (WHOOP) a šéf špionek. To on je posílá na všechny mise. Na první pohled vypadá, že umí jen zadávat mise a pouštět špionky do různých děr, ale když jde do tuhého, umí se se situací vypořádat.

Mandy
Největší sokyně špionek, která jim dost znepříjemňuje život svými nadávkami a pomluvami, které o špionkách šíří. V jednom z dílů, se také stane špionkou.