Špion, který mě miloval
Typ:
film
Žánr:
thriller, dobrodružný, akční, kriminální
Délka:
125 min
Země:
USA/Velká Británie, 1977
Dvě atomové ponorky zmizeli beze stopy a svědectví na mikrofilmu nasvědčuje, že jejich přísně utajené trasy byly narušeny tepelně naváděcím systémem. James Bond (Roger Moore), který dostal rozkaz aby se spojil se sovětskou agentkou Anjou Amasovou...

Popis

Dvě atomové ponorky zmizeli beze stopy a svědectví na mikrofilmu nasvědčuje, že jejich přísně utajené trasy byly narušeny tepelně naváděcím systémem. James Bond (Roger Moore), který dostal rozkaz aby se spojil se sovětskou agentkou Anjou Amasovou (Barbara Bach), se potýká s mocí posedlým Karlem Strombergem (Curt Jürgens). Ten má v úmyslu odpálit rakety na Moskvu a New York, aby mohl ovládnout svět z jeho nové říše Atlantis, situované pod hladinou oceánu. Ve snaze vyprovokovat III. světovou válku a celosvětovou destrukci Stromberg nasadí na agenta 007 svého nejvýkonnějšího kata - Čelisti (Richard Kiel). Jeho kovový chrup je smrtící zbraní schopnou prokousat se ocelí... i masem!

Špion, který mě miloval (také Agent, který mne miloval) je v pořadí desátý film ze série o Jamesi Bondovi z roku 1977, první ze série, který nekoprodukoval Harry Saltzman a který vznikl na základě originálního příběhu. Ian Fleming dal pouze svolení k použití názvu. Christopher Wood, autor námětu a spoluscenárista, film novelizoval.