Specialisté na vraždy (v německém originále Die Cleveren) je německý kriminální seriál, jehož natáčení započalo roku 1998 a bylo ukončeno roku 2006. Pilotní díl byl poprvé odvysílaný na kanálu RTL dne 10. března 1998. Hlavními aktéry seriálu jsou...

Popis

Specialisté na vraždy (v německém originále Die Cleveren) je německý kriminální seriál, jehož natáčení započalo roku 1998 a bylo ukončeno roku 2006. Pilotní díl byl poprvé odvysílaný na kanálu RTL dne 10. března 1998.

Hlavními aktéry seriálu jsou Dr. Dominik Born (Hans Werner Meyer), který je specialistou na nejrůznější typy psychopatů, sociopatů apod. a zároveň nejlepším profilogem v Německu. Jeho spolupracovníkem je detektivka Eva Glaserová (Astrid M. Fünderich), která je taktéž ve svém oboru mistr a společně tak řeší ty nejvážnější případy, které se v Německu odehrávají, s čímž jim pomáhá koronerka Konstanze Kordaová (Barbara M. Ahren).

Astrid M. Fünderich si v seriálu zahrála až do roku 2002, kdy ji vystřídala Delia Mayer v roli nové komisařky Isabely Beckerové. Tu zase v šesté řadě se nahradila Esther Schweins v roli Katrin Raschové.

V českém znění seriálu účinkovali Petr Svoboda, Zlata Adamovská, Valerie Zawadská, Dana Černá a Stanislava Jachnická.