Špačkovi v síti času
Typ:
film
Žánr:
rodinný, fantasy
Délka:
28 min
Země:
Česká Republika, 2013
Dobrodružné putování malého Matěje Špačka do míst, kterými protéká čas každého z nás.Seriál vypráví příběh rodiny Špačkových, která se náhodou ocitne na festivalu kouzelníků, kde vystupuje i skvělý mág Garibaldini – ve skutečnosti ředitel...

Popis

Dobrodružné putování malého Matěje Špačka do míst, kterými protéká čas každého z nás.

Seriál vypráví příběh rodiny Špačkových, která se náhodou ocitne na festivalu kouzelníků, kde vystupuje i skvělý mág Garibaldini – ve skutečnosti ředitel tajuplného Paláce času, což je prostor, kterým protéká čas každého z nás a kde jsou uloženy svazky lidských životů. Seznámení malého Matěje Špačka s Klementinkou, dcerkou Mistra Garibaldiniho, odstartuje gejzír velice dramatických a také humorných událostí. Spolu s Matějem navštívíme „zásvětní úřad", stáváme se svědky posunů v čase a tím i proměn a korekcí osudů jednotlivých hrdinů, dozvídáme se o přidělování recyklovaného času, máme obavu o to, aby se Zásvětí nezmocnila lidská hamižnost, prezentovaná majitelkou kosmetické kliniky Macháčkovou. Je to seriál vícevrstevný, nabitý dějem, seriál, kde se volně prolíná rovina současného reálného světa s rovinou světa fantazijního a který také retro pohledem nahlíží do minulosti.

Klasický rodinný seriál s fantasktní atmosférou světa ztracených věci, snů i času určený divákům všech věkových kategorií. Zásadní roli má humor, protože celá eskapáda trampot rodiny Špačkových, kteří uvíznou v pasti ztraceného času, má groteskní ladění, i zlo je zde víc humorné než děsivé.